h i r d e t é s

Hetek óta próbálkozik, mégsem kap időpontot egy nyugdíjas asszony az Országos Gerincgyógyászati Központba

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hetek óta próbálkozik, mégsem kap időpontot egy nyugdíjas asszony az Országos Gerincgyógyászati Központba

2020. július 28. - 06:38

 

Azt állítja, hogy a fizetős részleg már a jövő héten fogadná, a 30 ezer forintos díjat azonban nem engedheti meg magának. 

Forrás: XII. kerület - Hegyvidék - Ittlakunk.hu

A gerincgyógyászati központ alapító főigazgatója az ATV megkeresésére azt válaszolta: szabályok kötik a kezüket, miközben jóval több ember fordul most hozzájuk, mint amennyit el tudnak látni.

Komoly fájdalom kíséri egy nyugdíjas asszonynak a mindennapjait. 2014-ben műtötték először gerincsérvvel, amit egy évvel később hat implantátum behelyezése kísért. Azóta is visszajár kontrollra, a legutóbbi vizsgálat áprilisban lett volna. Csakhogy a koronavírus miatt nem mehetett, de az egészségügyi korlátozások feloldása után sem fogadja az asszonyt az Országos Gerincgyógyászati Központ.

"Mikor azt mondták, hogy föloldották az egészet, én próbálkoztam időpontot kérni, de közölték, hogy csak a sürgősségi ellátás vagy a fizetős részleg működik, ami ugyanabba a kórházba, ugyanazon a folyosón van" - mesélte arca eltakarását és névtelenségét kérő idős nő.

Az asszony hétfőn is felhívta a kórházat, de ezúttal sem járt sikerrel. A fizető részlegen azonban már jövő héten fogadnák elmondása szerint. Csakhogy a konzultáció 30 ezer forint, amiben az egyéb vizsgálatok még nincsenek benne. Mint mondta, ezt a terhet nem bírja el a 100 ezer forintos nyugdíjából.

Az sem kizárt, hogy csak egy újabb műtét segíthet állapota megóvásában.

"Mikor bent voltam tavaly egy infúziós kezelésen, akkor azt mondták, úgy néz ki, hogy tovább kell az implantátumot rakni. Akkor az infúziós ezelsektől meg a gyógytornától vártunk javulást, de ez nem igazán következett be." - mondta az asszony.

Híradónknak az Országos Gerincgyógyászati Központ alapító főigazgatója azt mondta: az ágazati szabályozás az ő kezüket is megköti.

"Úgynevezett teljesítményvolumen kontroll van, ami egy oylan korlát, ami az ellátható betegszámot rögzíti. Ennek megfeleően most a járványidőszak végén nagyon erős az a betegszám, mely hozzánk fordul ellátásért, jóval több mint amennyit el tudunk látni." - mondta Varga Péter Pál, az Országos Gerincgyógyászati Központ alapító főigazgatója híradónk kérdésére.

Az EMMI azt írta: mostanra az ellátás fokozatosan visszaállt, a szolgáltatók a regisztrált esetek több, mint 80 %-át már kezelik. Majd hozzátették azt is: A Nemzeti Népegészségügyi Központnak nincs tudomása arról, hogy az Országos Gerincgyógyászati Központ bármilyen egészségügyi ellátását korlátozták volna. (atv.hu)


 

h i r d e t é s