h i r d e t é s

Hét város szennyvizében emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hét város szennyvizében emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

2020. november 13. - 06:05

Senki ne menjen közösségbe, akinek tünetei vannak!

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A 45. héten Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Szolnokon emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - adja hírül az nnk.gov.hu.

A többi vizsgált település szinte mindegyikében jelentős mennyiségben, mérsékelt koncentrációval mutatható ki a szennyvízből a vírus, egyedül Debrecenben alacsony a koncetráció, míg Békéscsabán megemelkedett koncentrációt mértek, stagnáló tendencia mellett. A koncentrációváltozás tendenciája számos településen emelkedő, és bár több településen az elmúlt héten stagnálás volt tapasztalható a víruskoncentrációkban, az eredmények alátámasztják, hogy a járvány terjedése folyamatos, a tünetes és tünetmentes fertőzöttek száma az ország egész területén jelentős. Az egyéni felelősség szerepe továbbra is hangsúlyos a kockázatcsökkentésben.

Mint írják, senki ne menjen közösségbe, akinek tünetei vannak, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, és lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, ahol nem lehet, ott pedig viseljünk orrot és szájat eltakaró maszkot.
Viseljünk maszkot az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön, gyakran és alaposan mossunk kezet. (travelo.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s