fbpx Hét év börtönt kértek Lagzi Lajcsira | CIVILHETES

h i r d e t é s

Hét év börtönt kértek Lagzi Lajcsira

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hét év börtönt kértek Lagzi Lajcsira

2021. június 09. - 05:42

 

2015 óta húzódó közműlopási ügyében a friss tárgyaláson az ügyész Lajcsi feleségére is letöltendő börtönt javasolt.

A kép illusztráció! - Forrás: propeller.hu

„Bennem fel sem merül, hogy börtönbe kerülhetek, mentálisan, lelkileg erős vagyok. Hála Istennek, úgy tudom nézni ezt az egészet, ami velem történik, mintha egy színdarabot látnék, de nem tragédiát, a végén az igazság győzni fog” – mondta erről a Blikknek a zenész, aki szerint a büntetést kérő ügyész „egyszer már a gyerekei szeme láttára vitette el őt és el a feleségemet, úgy, hogy nem követtek el semmit.”

„Valamilyen személyes indítékot sejtek a háttérben, hiába, ahogy a zenémet, úgy a személyemet sem szeretheti mindenki. Nincs új a nap alatt, a vád részéről ugyanaz hangzott el, mint két éve” – vélte, majd hozzátette: „még szerencse, hogy Magyarországon már eltörölték a halálbüntetést, és nincsenek kivégzések...” (atv.hu)

A mai tárgyaláson - noha nem számszerűsítette pontosan - a vád képviselője azt mondta: az ilyenkor kiszabható 2-12 év börtönbüntetés középértékét javasolja kiróni a zenészre - ez pedig hét évet jelent. Vádbeszédében az ügyész azt is közölte: Lajcsi feleségére is letöltendő börtönt javasol, de itt beérné az alsó értékkel, amely két év.

A zenészt és nyolc társát víz-gáz- és áramlopással vádolták meg, emellett önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette miatt is felelniük kell. Ügyük - melynek lényege az, hogy két, a zenészhez köthető ingatlanon illegálisan vételezték a vizet, villanyt és a gázt - 2015 óta húzódik. Lajcsi korábban már hónapokat töltött előzetes letartóztatásban.


 

Kommentek

h i r d e t é s