h i r d e t é s

Hernádi Ádám polgármester szájon készül csókolni Esztergomot

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

Hernádi Ádám polgármester szájon készül csókolni Esztergomot

2020. július 31. - 08:55

 

Modern Csipkerózsika-átirat jelent meg a Komárom-Esztergom megyei NER-sajtóban a minap.

"Kedves Esztergomiak! Interjút adtam a Kemma.hu megyei hírportálnak. Olvassák szeretettel!" - Forrás: Hernádi Ádám / Facebook

Uborkaszezon van és a koronavírus-járvány miatt a „Dumakanyar” fővárosának első embere kissé elhanyagolta „főnökeit” az ígéretek tekintetében.

Lassan egy éve vezeti az ország első fővárosát és némi fáziskésessel valamiféle „öt éves tervet” jelentett be a polgármester.

A kemma.hu-n megjelent interjúból sok újdonságot nem tudhatunk meg, de azért az kiderült, hogy Hernádi Ádámnak fogalma sincs az esztergomi problémák nagy részéről.

Amit mindenképpen kiemelném a propaganda-anyagból:

Azt szoktam mondani, hogy nekem 29 ezer főnököm van.
Ez nagyon szépen hangzik, csak az igazság az, hogy Hernádi előszeretettel tilt le a „főnökeiből” a Facebook oldalán.

Turizmus

Mely más település lehetne a Dunakanyar fővárosa? Esztergom a magyar kereszténység központja, büszkék lehetünk és vállalhatjuk ezt a „címet” kulturális és történelmi értelemben egyaránt.
A polgármester szerint a turizmuson keresztül lehet megfogni a látogatókat. Esztergom legalább 30 éve a turizmus álmát kergeti, és sehogy sem sikerül kitörnie az „egynapos” város skatulyából, amelybe saját magát kormányozta bele a város, kemény munkával. Elég csak arra gondolni, hogy az önkormányzati kasszában annyi pénz sincs, hogy segítse a város turisztikai irodájának működését.
Orbán Viktor is tiszteletét tette Esztergomban a közelmúltban.

A miniszterelnök nem kifejezetten a polgármesterhez érkezett, hanem a városban megtartott Fidesz elnökségi ülésre. Hernádi hivatalból ment ki Orbán elé és köszöntötte a napszaknak megfelelően – derül ki a kemma.hu cikkéből.

Arról, hogy esetlegesen miről értekeztek a várossal kapcsolatban, bízik benne a polgármester, hogy hamarosan részletesen beszámolhat.
Első blikkre azt mondanám semmi érdemi nem történt, mindenesetre a semmi leplezésére a titokzatoskodás mindig jó módszer.

Ígéretek, amelyekkel tele van a padlás

Azt nagyon jól érzékeli Hernádi, hogy az esztergomiak padlása tele van az ígéretekkel. Ha ez így van, akkor elképzelni sem tudom, mi motiválja a választópolgárok többségét olyankor, amikor az ígéretekre szavaznak.
Téma volt a Fürdő Szálló, amely a polgármester ígérete szerint újabb felújítási fázisba kerül, elképzelhető, hogy a tető felújítása után a homlokzathoz is hozzányúlnak. Arra a kérdésre, hogy milyen funkciót szánnak a patinás épületnek, továbbra sem sikerült még kitalálni – gondolkoznak rajta.

A városi strand felújítását a bürokrácia akasztotta meg, a legújabb fejlesztés a strandon az lesz, hogy havonta két hétvégén lehetőség lesz az éjszakai fürdőzésre is.

Az is biztosnak tűnik, hogy sokszázmillióért megvásárolt Bástya Áruház nem biztos, hogy alkalmas lesz a könyvtárnak, hiába, hogy az előző városvezetés annak tervezte, amikor megvásárolta egy részét az épületnek.
Az Intermodális Csomópont, az „esztergomi csoda”, ahogy az előző alpolgármester nevezte az építményt, lassan-lassan talán átadásra kerül. Erről már nagyon sokat írtunk korábban.

A riportból az is kiderült, hogy nem igazán számíthatnak az itt élők komolyabban szervezett tömeg közlekedésre, Hernádi Ádám a leírtak alapján, azzal sincs tisztában, hogy merre járnak Esztergom helyi járatai. És az új autóbuszpályaudvar megnyitási dátumával is adós maradt a polgármester.

A sorok között elismeri, hogy a megépített új buszvégállomás, a településszerkezet szempontjából nem jó helyre épült; „Nem minden busznak lesz a végállomása az új autóbuszállomás. Lesz, ami végigmegy a városon, biztosítva a dákoknak és a munkába járóknak a feltételt, hogy eljussanak céljaikhoz átszállás nélkül. A helyi járatokhoz egyelőre nem nyúlunk, mert az új buszvégállomást eleve érintik. Az esztergom-kertvárosi járat útvonala pedig még alakul.

Még több ígéret

Volt ígéret egy új kézilabdacsarnok építésre is, amelyből, ahogy azt Esztergomban már megszokhatták, nem lett semmi. Az álmodott sportközpont helyén kivágtak néhány fát és leraktak nem kevés térkövet, így a jobb sorsra érdemes Prímás-szigeten létrejött egy jó nagy parkoló.

A széthullás határán lévő és az árvizek áztatta Pézsa Tibor Sportcsarnok fog Főnix madárként újraéledni TAO-pénzből. Az épület „500 fős nézőtérrel fog rendelkezni, tehát beszélhetünk bővítésről. Az alapok maradnak, de azt mondhatjuk, hogy Esztergomnak lesz egy új sportcsarnoka.

Normális piaca Esztergomnak a jelenlegi ígéret szerint leghamarabb 2022. december 31-ig lehet.
Hernádi Ádám szerint ez a sok-sok feladat és terv bele fog férni a ciklusába.

Ki fog derülni.

UPDATE (2020. július 31. 9:52) - Ávízvédelem

Korábban biztos ígéretet kaptak az esztergomiak az árvízvédelmi gátra is, jelenleg kérdés, hogy mikorra épülhet valami, bármi, amely védené Esztergomot a Dunától. "Az előkészítő munkálatokra kapott forrást a vízügyi főigazgatóság, a kiviteli terveket pedig október végéig kell elkészíteni. A korábbi, februári ígéretnek megfelelően 2021-ben el fog kezdődni a kivitelezési munka. Innentől már a kivitelezőkön múlik, hogy zárul, nyilván ez egy hosszabb folyamat lesz."


 

Kommentek

h i r d e t é s