h i r d e t é s

Havi egymilliárdot kínált "Mr. Oroszországnak" az Orbán-kormány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Havi egymilliárdot kínált "Mr. Oroszországnak" az Orbán-kormány

2022. július 28. - 06:51

Mint ismert, fél évre 8,2 milliárd forintos keretszerződést kötött tavaly az Innovációs és Technológiai Minisztérium a jó orosz kapcsolatai miatt Mr. Oroszországként ismert Klaus Mangold német üzletember tanácsadó cégével.

MTI FOTÓ: KKM

hvg.hu megkérdezte a szóban forgó minisztériumot, milyen tanácsadásra költöttek ennyi pénzt a Mangold Consulting GmbH-val.

A jelenlegi háborús helyzetben és a háborús infláció miatt sokkal nehezebb a Liszt Ferenc repülőtér visszavásárlásához szükséges források biztosítása, így a szerződés teljes keretösszege sem lesz felhasználva

– válaszolta a Palkovics László vezette Technológiai és Ipari Minisztérium a lapnak.

A tárca válaszából kiderült, a megbízási szerződés tanácsadói-, illetve lobbitevékenységre szólt a Liszt Ferenc repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) Zrt. visszavásárlása érdekében.

Klaus Mangold és üzleti tanácsadó cégének évek óta fizet az állam különféle minisztériumain keresztül százmilliós nagyságrendű összegeket.

Mangold korábban a paksi bővítés uniós elfogadtatásában is segítette a magyar kormányt, sőt a német üzletember készítette elő azt a 2013-as titkos találkozót, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök és Szergej Kirijenko, az orosz Roszatom vezetője lényegében megállapodott arról, hogy az oroszok fogják építeni Paks II.-t – emlékeztet a lap. (24.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s