h i r d e t é s

Havat, szelet és napsütést tartogat a szombat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Havat, szelet és napsütést tartogat a szombat

2022. január 22. - 05:48

A nyugati tájakon havazás is lehet, máshol inkább a száraz hideg lesz jellemző. Igazi januári időben lesz részünk a következő napokban!

Szombat hajnalban, reggel a Dunántúlon és délen többfelé várható havazás, nyugaton néhol havas eső. Kisebb havazás, hózápor azonban a középső és keleti tájakon is előfordulhat. Napközben elvonul a csapadék, egyre többfelé kisüt a nap. Délután már csak keleten, északkeleten és az Alpokalján fordulhat elő egy-egy hózápor. Élénk, többfelé erős lesz az északi-északnyugati szél. A csúcshőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

Vasárnap főként a Dunántúl nyugati felén alakulhat ki havazás, havas eső, a határ mentén esetleg eső, északkeleten, keleten pedig egy-egy hózápor fordulhat elő. Hosszabb időszakokra a Dunától keletre süthet ki a nap. A szeles időben kora délután -2 és +4 fok közötti értékekre van kilátás. A hajnal sokfelé erősen fagyos lehet.

Orvosmeteorológia

Szombaton egy kettősfront okozhat kellemetlen tüneteket. A fejfájás mellett végtagfájdalmak, reumatikus és kopásos ízületi problémák is jelentkezhetnek, a nyugaton élők pedig alvásproblémákat is tapasztalhatnak.

A hőérzet országszerte, a komfortérzet pedig nagyobb részt a Dunántúlon lesz alacsony.

A szél főként a középső és dunántúli tájakon erősödhet meg, ennek hatására ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Napközben egyre többfelé kisüt a nap, ami jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Öltözzünk melegen, rétegesen, erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s