h i r d e t é s

Hatmilliárdért épít mega-mélygarázst a Városliget alá Tiborcz egykori üzlettársa

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hatmilliárdért épít mega-mélygarázst a Városliget alá Tiborcz egykori üzlettársa

2018. május 11. - 14:12

 

A nyertes cég azé a Paár Attiláé, amely 3 milliárdot adott az Elios feléért. - írja a 168ora.hu.

Paár Attilának hatmilliárd oka van a jókedvre Fotó: Építészfórum Forrás: 168ora.hu

Négyszintes, 30 ezer négyzetméter alapterületű, 15 méter mély mélygarázs épül a Liget projekt keretében a fővárosi Városliget alá.

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a föld alatt alakítanának ki parkolókat, a pontos paraméterek azonban csak most kerültek nyilvánosságra, miután a beruházásra kiírt közbeszerzésen eredményt hirdettek. A munkát a kormányközeli West Hungária Bau Kft.(WHB) kapta, amely 6 milliárdért vállalta a létesítmény kialakítását

– írja a G7.

A WHB neve mások mellett onnan lehet ismerős, hogy ez a csoport vásárolta meg Tiborcz István részesedését a kormányfő vejének állami megrendelésekkel felhizlalt közvilágítási cégében, az Eliosban.

A G7 egy korábbi számítása szerint a Páar Attila érdekeltségébe tartozó csoport közel 3 milliárd forintot fizetett az 50 százalékos tulajdonrészért. Paárnak aztán később egy ideig közös vállalkozása is volt Tiborcz-cal.

Paár cége építette az MTK új arénáját, a vizes vb legendás óriásugrótornyát és a csoport érdekeltsége az a Magyar Építő Zrt. is, amely a 190 milliárdos Puskás Stadion egyik kivitelezője. Ők jegyzik a József Nádor téri mélygarázst és építenek egy 500 autó befogadására képes mélygarázst a Millenáris területén is.

A Városligetben a terv szerint három szinten összesen 800 parkolót alakítanak majd ki. Lesznek külön beállók motorosoknak, mozgássérülteknek és az elektromos autóknak is. Lesz egy nulladik szint is, ott kapnak helyet a kerékpártárolók, valamint egy öltözőblokk is.

168ora.hu


 

h i r d e t é s