h i r d e t é s

Határforgalom-ellenőrzést segítő rendszert tesztelt az NKE

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Határforgalom-ellenőrzést segítő rendszert tesztelt az NKE

2022. február 02. - 10:49

Egy, az illegális bevándorlók kiszűrésére alkalmas, elektromágneses technológiát alkalmazó határforgalom-ellenőrzést segítő rendszert tesztelt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) - tájékoztatta az intézmény szerdán az MTI-t.

Fotó: Huszti István / Index

A magyar szakemberek által január 26. és 28. között a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen tesztelt rendszer a szlovák RALEN Research Center szabadalmaztatott fejlesztése, amely lehetővé teszi a gépjárművekben elrejtőző emberek gyors észlelését - közölték.

A szlovák cég munkatársai egy mobil rendszerrel érkeztek Csanádpalotára, amely két, a kamionok első és hátsó rendszámára irányított kamerából, egy elektromágneses hullámokat kibocsátó egységből, valamint egy hárommonitoros operátorfülkéből állt.

Az átvilágítási folyamat teljes mértékben automatizált, a technológia kizárólag a kamionokban vagy egyéb gépjárművekben elbújt embereket azonosítja. A rendszer így "kifejezetten alkalmas" az illegális bevándorlók gyors kiszűrésére és az embercsempészet elleni hatékony küzdelem segítésére - áll a közleményben.

A teszt az NKE Biztonsági Technológiák Nemzeti Laboratórium elnevezésű projektje keretében valósult meg - tették hozzá. (MTI)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky