h i r d e t é s

Hatalmas tüntetést akartak szervezni, de végül nyolcan jöttek el, köztük egy gyerek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hatalmas tüntetést akartak szervezni, de végül nyolcan jöttek el, köztük egy gyerek

2020. november 15. - 06:09

 

Donald Trump és támogatói már a választás óta elégedetlenkednek a Fox News konzervatív televíziós csatornával, amiért sokkal hamarabb hirdette ki Joe Bident Arizona győztesének, mint a rivális CNN.

Donald Trump - Forrás: Evan Vucci/Copyright 2020 The Associated Press/Euronews

A Trump-táborba tartozó szavazók már a nagyobb megmozdulásokon is hangot adtak elégedetlenségüknek, több alkalommal is személyi váltásokat követeltek a csatornánál. A legnagyobb tüntetést viszont a Fox washingtoni irodája elé tervezték, ahol igazán meg akarták mutatni az elégedetlenséget, miközben hirdetik Trump szavát, hogy elcsalták a választást.

Ez a törekvés viszont finoman szólva is kudarcba fulladt – számolt be róla a The Daily Beast. Finoman fogalmazva drámai volt a különbség a meghirdetett célok – amely lényegében az volt, hogy a választás eredményét fordítsák meg – és aközött, amennyi ember érdeklődését kiváltotta a nagynak meghirdetett esemény.

Annak ellenére, hogy a szervezők is azt állították, hogy a kezdeményezés mögött több százezer ember áll, a washingtoni tüntetésre mindössze nyolcan merészkedtek ki – köztük egy gyermekkel. Összességében el lehet mondani, hogy a tüntetésen lézengők, azt távolról figyelők többen voltak egy buszmegállóban, mint magán a demonstráción.

Ez azért is lehet vészjósló, ugyanis az országos szervezőhálózat igazán nagy meneteket tervez a különböző nagyvárosokba, amellyel kifejeznék a támogatásukat Donald Trump állításai iránt, hogy elcsalták tőle a 2020-as választásokat. Néhány extrém szervezet is jelezte már részvételi szándékát, így lehet, hogy nem marad el a balhé sem ezeken – amennyiben többen lesznek 8 főnél. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s