h i r d e t é s

Hatalmas pusztítást végzett az áradás az olasz-francia határon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hatalmas pusztítást végzett az áradás az olasz-francia határon

2020. október 05. - 06:53

 

Voltak olyan területek, ahol fél nap alatt egy egész évnyi csapadék mennyisége hullott le.

Forrás: Euronews

Továbbra is eltűntek után kutatnak Olaszországban és Franciaországban, ahol súlyos áradások pusztítottak az elmúlt napokban. A két ország határán fekvő térségekben rengeteg eső hullott, ami miatt kiáradtak a folyók. A hegyi falvakban házakat, utakat sodort el az árvíz, de volt olyan olasz település is, amit szinte teljesen elárasztottak a folyók.

"Árvíz miatt eddig már négyszer kellett felújíttatnom az üzletemet. Ez a legutóbbi felújítás eredménye. Ezt a pultot két éve vettem, hétezer eurórért, és most dobhatom ki. Mindenem odalett" – mondta az olasz fodrász, Elisa Naso.

Franciaországban a Riviéra feletti hegyekben indult áradás, a hatalmas víz Nizza városának több hídját és útját elmosta, legalább száz ház vagy lakás pedig elpusztult vagy megrongálódott.

"Nagyon félelmetes volt. Azt hittem, most meghalunk, vége. Ha a hotel nem bírta volna ezt ki, akkor nekünk annyi" – mondta egy nő.

"Ezt hoztam magammal: egy hálóinget. Ennyim maradt. A ruha, ami rajtam van, nem az enyém. Nincs már autóm se. Többé semmink sincs, a fél falu így járt" – mondta egy nő, aki a házát veszítette el.

A mentési és kutatási munkákba az ország minden részéből érkezett segítség. A heves esőzést az Alex nevű vihar okozta, amely hétvégén érte el a francia-olasz határ térségét. (Euronews)


 

Kommentek

h i r d e t é s