h i r d e t é s

Hát kedves EU parlamenti képviselők, ha ez a győzelem, akkor milyen lenne a vereség??

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hát kedves EU parlamenti képviselők, ha ez a győzelem, akkor milyen lenne a vereség??

2020. december 10. - 06:08

 

Az EU, mint 10 éve mindig, most is cserbenhagyta a magyar demokratákat, Angela Merkel most is elvtelen kompromisszumot kötött a magyar diktátorral, a mi kontónkra. 

Lényegéebn mentőövet dobott Orbánnak nemcsak mostani szorult helyzetében, hanem a 2022-es választásokra is. Addig biztosan nem lesz jogállamisági eljárás Magyarország ellen, és később is csak a támogatási pénzek elosztásával kapcsolatos kérdések miatt indulhat ilyen vizsgálat.

Politikai kérdések miatt nem. Ha tehát Orbánék a pénzeket nem vagy nem ilyen feltünően lopják el a következő években, akkor azt csinálnak, amit akarnak. Megszállhatják a bíróságokat is, tovább korlátozhatják a sajtószabadságot, szolgálhatják az orosz és kínai érdekeket stb. ezek nem sértik az Unió érdekeit. Hát ennyit az értékközösségről!

Néhány hónappal ezelőtt nagyjából ezt jósoltam, vagyishogy ismét kötnek egy olyan komromisszumot, amelynek segítségével Orbánt kisegítik a csapdából, amelyet saját magának ásott, Angela Merkel pedig az Unió megmentőjeként vonulhat le a színről. Aztán mindenki annyira optimista volt azzal kapcsolatban, hogy most nem fognak engedni a diktátor zsarolásának, hogy én is bizakodni kezdtem. Nem kellett volna. A dramaturgia mindig ugyanaz.

Továbbra is dőlni fog a pénz, hogy Orbánék ellophassák és tovább betonozhassák egyeduralmukat. És nekem senki ne mondja, hogy Orbán Magyarország problémája és nekünk kell megoldani, mert képtelenség ezt a magyar demokratáknak megoldani, amíg az EU Orbánt támogatja. A magyar ellenzék olyan szinten nem rendelkezik erőforrásokkal, hogy nemhogy a diktatátor elleni sikeres küzdelemhez, hanem a túléléshez sincs elegendő forrása.

Hiszen tudjuk, hogy a háborúhoz három dolog kell: pénz, pénz, pénz. Márpedig az EU folyamatosan a diktatúrát tőkésíti fel, és tétlenül nézi a magyar ellenzék és demokraták teljes kivéreztetését.

Lehet, hogy Angela Merkel most azt gondolja és abban a szerepben tetszeleg, hogy megőrízte Európa egységét, szerintem azonban éppen ellenkezőleg, Európa egységének sírásója.

 

Vásárhelyi Mária / Facebook

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s