h i r d e t é s

Hat év egyetem és négy év gyakorlatért havi 144 ezer forint fizetés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hat év egyetem és négy év gyakorlatért havi 144 ezer forint fizetés

2019. július 22. - 15:49

Pedagógusok elkeseredett posztjaikkal van tel a Facebook

Forrás: Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozat

Kampányt indított a Facebookon a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozata, amely során pedagógusok mutatják meg, mennyit keresnek, ezért hány évet tanultak és hány év gyakorlat áll mögöttük. - írja a hvg.hu

A felhívásra jelentkezők között akad olyan mérnöktanár, aki négy év egyetemmel és négy év tapasztalattal a háta mögött 143.931 ezer forintot visz haza. Egy mentálhigiénés gyógypedagógus kollégája pedig hat év egyetem és négy év gyakorlat után kap ugyanennyit.

A szakszervezet honlapján az írta: a kormány ugyan hangzatos számokat közöl az oktatásban dolgozók anyagi megbecsüléséről, de a pedagógusok hatodik éve nem kapnak béremelést, a nevelést, oktatást segítő kollégák bérei pedig még ennél is megalázóbbak.

„Mi készülünk a tanévre. Hosszú küzdelemre készülünk, de küzdeni azt tudunk, most épp a bérünkért fogunk. Azért lehet, hogy tanítunk majd 608 órát is” – írták.

Korábban mindkét nagy pedagógus szakszervezet, a Pedagogusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) is tiltakozó akciókat és sztrájkot helyezett kilátásba, ha a kormány nem rendezi a pedagógusok helyzetét


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s