h i r d e t é s

Hasznos tippek, ha menetrögzítő kamerát venne

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Hasznos tippek, ha menetrögzítő kamerát venne

2022. január 29. - 08:13

Azok, akik ingáznak a lakhelyük és a munkahelyük között, vagy gyakran tesznek meg más okból nagyobb távolságokat, akár napi szinten találkozhatnak olyanokkal, akik notóriusan megszegik a szabályokat. Mobiltelefonnal a kezükben száguldoznak, irányjelzés nélkül váltanak sávot.

Forrás: scorpio.hu

Néhányan vélt vagy valós sérelmeik kapcsán felgyülemlett feszültségüket a közlekedés többi résztvevőjén vezetik le. Jó esetben egy indokolatlan dudálással, esetleg a fényszóró villogtatásával beérik, mások azonban ennél agresszívebb módszereket is bevetnek. Idehaza nagy divatja van sajnos a büntetőfékezésnek, amely során az indulatos sofőrök ok nélküli hirtelen fékezéssel akarják móresre tanítani a szerintük idegesítő járművezetőket.

A büntetőfékezés okán aztán gyakran balesetveszélyes helyzetek vagy akár balesetek is kialakulnak. Bármennyire is igyekszik valaki a KRESZ szabályait betartva közlekedni, mégis válhat büntetőfékezés vagy más szabálytalanság kárvallotjává. Éppen ezért sokan úgy döntenek, hogy járművükre menetrögzítő kamerát szerelnek fel. Cikkünkben kitérünk arra, hogy milyen paramétereket kell megvizsgálni a fedélzeti kamerák kapcsán.

Ezek a legfontosabb paraméterek, ha dash camről van szó

A különféle menetrögzítő kamerák között hatalmas különbség van. Ha profi eszközt szeretne beszerezni, amely jó minőségű felvételt tud készíteni mozgás közben is, akkor érdemes körülnézni a Scorpio webáruház menetrögzítői között. Nézze meg a kamera paramétereit, hogy biztosan az igényei szerint válasszon.

A modern készülékek 4K felbontással rögzítenek, teszik mindezt 30fps sebességgel. Az érintőképernyő hasznos funkció, ha pedig éjszaka is közlekedik, akkor érdemes megnézni, hogy van-e éjszakai üzemmódja a gépnek. Télen ez különösen jól jöhet, amikor már az óraátállítást követően délután 5-kor lemegy a nap.
Érdemes ellenőrizni, hogy az adott fedélzeti kamera rendelkezik-e WIFI és Bluetooth kapcsolattal. Egy modern készüléktől elvárható, hogy baleset esetén SOS jelzést is képes legyen küldeni. Fontos paraméter még a látószög, ami lehet 120, de akár 140 fokos is. Minél nagyobb ez a szám, annál több mindent képes rögzíteni a kamera, ami egy baleset esetén fontos tényező lehet.

Érdemes lehet kiegészítő kamerát is beszerezni

A legtöbb járművezető általában azt rögzíti, ami előtte történik. Persze nincs arra garancia, hogy ne történhetne olyan eset az út során, amikor egy hátulról érkező sofőr a ludas. Éppen ezért találták ki a szokványos fedélzeti kamerák mellett a hátsó szélvédőre rögzíthető kiegészítő menetrögzítő kamerákat.

Egy ilyen eszköz 140 fokos látószöggel képes rögzíteni az eseményeket. Mindez azt jelenti, hogy nem csak az utat, hanem a kétoldali járdákat is fel tudja venni. Jó hír, hogy a Nextbase terméke a legtöbb menetrögzítő kamerához könnyedén csatlakoztatható, ehhez egy 6 méteres csatlakozókábel áll rendelkezésre.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s