h i r d e t é s

Hasznos tanácsok a karácsonyi sütéshez és főzéshez

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Hasznos tanácsok a karácsonyi sütéshez és főzéshez

2021. december 13. - 10:02

Nem kell, hogy a karácsony a reggeltől estig tartó konyhában állásról szóljon. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, melyeket betartva gördülékenyebb lehet az ünnepi sütés és főzés.

Forrás: fackelmannshop.hu

A karácsonyi reklámokban az édesanyák mosolyognak és kipihentek, azonban a valóságban ez nincs minden esetben így. Az alábbi tanácsokat megfogadva az idilli karácsonyi reklámok akár valósággá is válhatnak.

Érdemes bevonni a családot is

A káosz elkerülése érdekében az előkészületekhez mindenképpen érdemes ütemtervet készíteni. Nem kell feltétlenül túlgondolni, csupán elő kell venni egy jegyzetlapot és sorrendben fel kell rá írni a teendőket. A hozzávalók beszerzéséhez is érdemes listát készíteni, hogy ne az utolsó pillanatban derüljön ki, hogy valami hiányzik. Vannak olyan ételek, amelyek több nappal az ünnep előtt is elkészíthetőek. Ilyen például a halászlé, a bejgli, a gyümölcskenyér, a linzer, a zserbó és a töltött káposzta. A hidegtálak is bátran elkészíthetőek az ünnep előtti napon.

Továbbá érdemes bevonni a családot is az ünnepi menü elkészítésébe, nem kell mindent egyedül csinálni. A családtagok már azzal is sokat segíthetnek, ha vállalják a kukták szerepét. Ebben az esetben csupán a feladatok kiosztásával kell foglalkozni és az alapanyagok előkészítésével. A hámozásban, a keverésben és a mosogatásban minden családtag tud segíteni.

A karácsony is lehet stresszmentes

Az egyik leghasznosabb tanács talán az, hogy nem kell tökéletesre csinálni mindent. Az ünnep lényege nem abban rejlik, hogy mennyire tökéletes a karácsonyi vacsora. Továbbá a konyhai kisgépeket is érdemes használni, melyekkel megkönnyíthetőek a konyhai feladatok. Ha nincsenek, akkor pedig érdemes azokat még időben beszerezni. Például egy mixert és egy aprítót. Természetesen a minőségi lábasokat, serpenyőket és tálakat is meg kell venni, hiszen jelentősen megkönnyítik az ételek elkészítését.

Ahogy a hozzávalókat, a sütéshez és a főzéshez szükséges kellékeket is mindenképpen időben kell megvásárolni. Ennek a legegyszerűbb módja a webshopból történő rendelés, hiszen így rengeteg idő és energia megspórolható. Legyen szó karácsonyi sütésről vagy főzésről, a Fackelmann Shop ünnepi oldalán néhány kattintással minden egyszerűen beszerezhető minden. Sőt, ezen az oldalon ajándékok és csomagolóanyagok is vásárolhatóak.

Helyet kell felszabadítani az ünnepi ételeknek

További jó tanács, hogy az ünnepet megelőző hetekben érdemes felhasználni azokat a maradékokat, melyek a kamrában is a hűtőben vannak. Ez azért fontos, mert így hely szabadítható fel, melyre szükség lesz az ünnepi ételek elhelyezéséhez.

Ha vendégek is érkeznek az ünnepek alatt, akkor mindenképpen érdemes előre megkérdezni azt, hogy van-e köztük ételallergiás, ugyanis kínos, ha a látogatás során derül ki, hogy a vendég az adott ételből nem fogyaszthat. Érdemes előre felkészülni ezekre az eshetőségekre.


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky