h i r d e t é s

Hárommiliárd ember még egyszer sem használta az internetet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Hárommiliárd ember még egyszer sem használta az internetet

2021. december 02. - 06:03

Az ENSZ legújabb becslése alapján körülbelül hárommilliárd ember, vagyis a Föld lakosságának 37 százaléka még egyszer sem internetezett.

A kép illusztráció! - Forrás: Unsplash/Stephen Phillips - Hostreviews.co.uk

A Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) által készített átfogó kutatásból kiderült, az internetet még sosem használók többsége, egészen pontosan 96 százalékuk fejlődő országban él – írta a The Guardian.

Ugyanakkor pozitív hírként értékelhető, hogy a szervezet szerint a 2019-ben mért 4,1 milliárdról 2021-re már 4,9 milliárdra emelkedett a szörfözők száma, ami részben a koronavírus-járványnak köszönhető, hiszen rengetegen kényszerültek otthoni munkavégzésre és távoktatásra.

A júzerek számának növekedése korántsem egyenlő, a szegényebb országokban az internet-hozzáférés többnyire megfizethetetlen, a 46 legkevésbé fejlett államban az emberek közel háromnegyede még életében nem próbálta ki az internetezést, így nem tudják, milyen valójában online lenni.

A felmérésből többek között megtudhattuk még, hogy a fiatalabbak, a férfiak és a városlakók nagyobb valószínűséggel használják az internetet, mint az idősebbek, a nők és a vidéken élők, illetve azt is, hogy a férfiak 62 százaléka, míg a nők 57 százaléka szörföl a weben.

A nemek között óriási szakadék mutatkozik Afrikában, a kontinensen a férfiak 35, míg a nők 24 százaléka internetezik, az arab államokban ugyanez az arány 68:56 az erősebbik nem javára. (liner.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky