h i r d e t é s

Három képviselő-jelölt támogatásának visszavonását kéri a párbeszéd

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Három képviselő-jelölt támogatásának visszavonását kéri a párbeszéd

2021. szeptember 26. - 07:46

A párt szerint a náci karlendítés náci karlendítés, az offshore céges érintettség offshore céges érintettség. 

Karácsony Gergely - Forrás. Népszava

Elengedhetetlennek tartjuk, hogy a tisztulási folyamat teljes legyen, és valamennyi ellenzéki párt bölcs belátásra jusson. Bízunk abban, hogy döntésünk katalizálja a tisztulási folyamatot, és más pártok is – elfogadva a választópolgárok akaratát – hasonló elhatározásra jutnak - írta közleményében a Párbeszéd. A párt szerint nem szabad sem Tóth Csaba, sem a jobbikos Farkas Péter Barnabás, sem a DK-s Ráczné Földi Judit ügyét relativizálni, "a náci karlendítés náci karlendítés, az offshore céges érintettség offshore céges érintettség". A Párbeszéd üdvözölné, ha e két politikustól pártjaik ugyanúgy megvonnák a támogatást, mint ahogyan ők megtették azt Tóth Csabával szemben.

Ahogyan az ismert, az előválasztás közepén kipattant botrányt Hadházy Ákos robbantotta ki, mert szerinte a szocialista Tóth Csaba komoly gazdasági érdekeltségeket titkolt el vagyonnyilatkozatában. Ennek következtében sokáig ment a huzavona, mígnem előbb Jakab Péter etikai vizsgálatot indított a politikus ellen (ez az ötlet elbukott), majd Karácsony Gergely a pénteki miniszterelnök-jelölti vitán közölte, hogy ő nem szavazna az MSZP-s politikusra a XIV. kerületben.

Farkas Péter Barnabás esetében az atv.hu közölt egy fényképet, melyen egy Farkashoz kísértetiesen hasonlító férfi a katowicei múzeumban, vészkorszakbeli zsidóellenes felirat előtt épp karlendítésnek látszó mozdulatot tesz. Később a jobbikos politikus elismerte, valóban ő szerepel a fotón, de szerinte azon csak integetett és a kézmozdulat nem náci karlendítés volt. Erre később reagált az ATV Híradónak Fidrus Péter, Ózd független alpolgármestere, közölve: jelen volt azon a chorzówi találkozón, amelynek része volt a múzeumlátogatás, és Farkas Péter Barnabás nem integetett semmilyen tömegnek, mert „semmiféle tömeg nem volt abban a kiállító teremben”.

Ráczné Földi Juditról a Válasz Online írta meg azt, hogy idén júliusban aláírt egy előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozatot, amelyben úgy nyilatkozik, nincs offshore vállalkozás az ő vagy a családja tulajdonában, miközben épp ugyanezen a napon szállt ki – a néhány héttel korábban leadott életrajza szerint általa vezetett – Alba Autómosó Kft.-ből. Ez egy olyan, Delaware állambeli offshore-helyszínre bejegyzett vállalkozás (Minos King Global Business LLC.), melynek ő az aláírási joggal rendelkező képviselője. Vagyis a hatályos magyar cégjegyzékből ezáltal eltűnt a Ráczné által hagyott offshore-nyom; de a hivatalos szlovák nyilvántartásban máig őt szerepeltetik a Közép-Európában aktív adóparadicsomi vállalkozás képviselőjeként. (nepszava.hu)

Az előválasztásról ide kattintva olvashat.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s