h i r d e t é s

Hamdulillah

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Hamdulillah

2020. augusztus 02. - 19:34

 

Mennyi vagyunk magunkból mi magunk és mennyi az, ami máshonnan jött? Ugye furcsa kérdés? Mindjárt rájössz miért kérdezem. Ugyanis minden szerved csupán raktár. Azt raktározzák, ami máshonnan jött.

Raktár minden sejted, ami évmilliókra visszaemlékezik és hozza magával a múlt számos arculatát, jellemét, ami Benned egy speciális kombinációt ölt. Sejtjeid gyakorlatilag genetikai múzeumok, a múlt raktárai. De az emésztőrendszered minden egyes állomása is raktár. A bevitt táplálékot tárolja, lebontja és hasznosítja. Egy kis szarkazmussal élve Te a reggeli vajaskenyérből, tojásrántottából vagy egy adott napon, amit kívülről vittél be. Fiziológiai szempontból így áll a helyzet. De nem más ez az agy vonatkozásában sem. Agyad az ismereteid tárháza. Csak abból az információbázisból képes dolgozni, amit bevittél. Itt pedig rengeteg limit van. Az adott hely és kor rendelkezésre álló információ tömege, intelligenciád, mellyel válogatsz azokból és eldöntöd, mit építesz be, mit hasznosítasz, mely információkat párosítod, szűröd le stb. És felvetődik a kapacitás kérdése is, azaz, mennyit vagy képes befogadni?
Ugye elképedtél? Az első mondatnál még azt hitted, hogy Te vagy, aki dominálsz, az utolsónál kiderül, hogy gyakorlatilag eltűntél. Egy raktár vagy, aki valamilyen kombinációban megjelenít genetikai, kémiai, biológiai és tudati építőköveket.
Amiben szereped van, az nem más, mint az építőkövek manipulálása, rendezgetése, megmutogatása a külvilágnak. Persze nem minden építőelemhez férsz hozzá. Legjobban a tudatodat éred el, már akinek van és azt manipulálod.
Talán sikerült szemléltetni, hogy mennyire nem Te vagy az, aki itt ülsz és olvasol. Persze nem minősítelek le egy darab vajaskenyérre, mert ez nem lenne igaz. Te csupán egy raktáros vagy, aki felel azért, hogy mennyit adsz tovább abból, ami Benned van! És ez vagy Te! A személy, aki tovább adja a magában akkumulált építőköveket. Még egyet tehetsz: fejlesztheted azt az építményt, amit megörököltél, illetve információkkal megépítettél. Bővítheted határait, korhoz, helyhez jobban adaptálhatod és így adhatod tovább. Ha csak ennyit teszel, semmi többet, jóval az átlag felett teljesítesz.
Ha végig gondolod raktárad minden elemét rájössz, hogy egy érzékeny rendszer gazdája vagy, ami ezer helyen meghibásodhat. Kór támadhatja meg akár a genetikai, fiziológiai tárházaidat vagy tudatoddal egyszerűen képtelen vagy befogadni új információkat. Lehet, hogy megöregedtél, manipulál a környezet, média, de az is lehet, hogy egyszerűen nem adaptálódsz, betokosodott gondolatok rabságában élsz. Bekövetkezhet, hogy Allah csapást küld rád, hogy végre észrevedd magad! Adj hálát azért, hogy a dolgok rendben, de legalábbis hibahatáron belül működnek!
Látod, milyen bonyolult vagy? Elég, ha csak kis hiba beüt valahol és ettől kezdve egész életed panasz áradattá alakul át. Ha pedig működik a rendszer, mindenről megfeledkezel és nem adsz hálát Annak, Aki ezt benned létrehozta. Csupán ennyi a dolgod: Hamdulillah! Hála legyen Istennek!

Ha ártás ér titeket a tengeren, tévelygésbe visznek azok, kiket Rajta kívül szólítotok. Ha szárazföldre menekít titeket, elfordultok (Tőle). Mert az ember hálátlan. (Korán 17:67)

Az ember nincs biztonságban sem tengeren, sem szárazföldön. Milyen erővel csapott le az Indiai Óceánon a földrengés és szökőár 2004-ben, ami perceken belül tízezrek halálát okozta! Az USA déli államait évek óta romboló tornádók pusztítják. A katasztrófa olyan gyorsan következik be, hogy az áldozatoknak nincs esélyük a menekülésre.

Biztonságban vagytok-e, ha a Földön járva az elnyel titeket, vagy rátok küldi az orkánt, majd nem leltek magatoknak Őrizőt? (Korán 17:68)

Biztonságban vagytok-e, ha még egyszer visszavet titeket a tengerre, rátok küldi a szélvihart és vízbefúlást mér rátok azért, mert tagadtatok, majd nem találtok magatoknak Ellenünkben támogatót? (Korán 17:69)

Az ember nem menekülhet Allah haragja elől. Próbálhat biztos helyet találni a tengeren, vagy szárazföldön, de ez merő illúzió. Élete a dolgok Irányítójának kezében van.

Van még egy dolgod. Itt visszatérek a továbblépés gondolatéra. Ne tokozódj be! Ne szörnyülködj, ha a fiatalabb nemzedéket nem érted, mert lehet, hogy a hiba Benned van! Itt jössz Te! Az is szép teljesítmény, ha raktáradat egyszerűen tovább adod, de vedd figyelembe a múlt üzenetét. Ha sejtjeid, a beléd kódolt program változatlanul adtak volna tovább mindent, akkor még amőba lennél, nem léptél volna tovább. Raktáradat tedd tágasabbá, vezess be modern nyilvántartási rendszert, modernizáld. Így add tovább. Az üzenettel is ez a dolgod! Ha ezt ekképpen teszed, ezen a ponton végre Te is beilleszted a magad részét a folyamatba és életed értelmet kap. Hamdulillah!

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s