fbpx Hamarosan sosem látott, titkos információk kerülhetnek nyilvánosságra a World Trade Center katasztrófájáról | CIVILHETES

h i r d e t é s

Hamarosan sosem látott, titkos információk kerülhetnek nyilvánosságra a World Trade Center katasztrófájáról

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Hamarosan sosem látott, titkos információk kerülhetnek nyilvánosságra a World Trade Center katasztrófájáról

2021. augusztus 10. - 08:56

 

Vizsgálja az amerikai Igazságügyi Minisztérium annak lehetőségét, hogy feloldják a titkosítást olyan dokumentumokról, melyek a 2001. szeptember 11-ei terrortámadáshoz kapcsolódnak és a mai napig nem kerültek nyilvánosságra – írja a CNN.

Forrás: Los Angeles Times

A felülvizsgálat azután kezdődik el, hogy több mint 1600 ember, akinek az életét befolyásolta a tragédia, közös levelet írtak alá, melyben arra kérték Joe Biden elnököt, hogy ne menjen el a terrortámadás 20. évfordulójára rendezett megemlékezésre, amíg nyilvánossá nem tesz minden, idáig titkosított dokumentumot, mellyel az amerikai kormány a támadással kapcsolatosan rendelkezik.

Az Igazságügyi Minisztérium egyszerre azt is közölte, hogy az FBI egészen 2016-ig vizsgált néhány olyan személyt, aki a terrortámadáshoz volt köthető és várhatóan közzéteszik a vizsgálat eredményeit is.

Joe Biden még a kampánya során ígérte meg, hogy közzéteszi a terrortámadáshoz köthető, titkosított dokumentumokat, az Igazságügyi Minisztérium felülvizsgálatához kapcsolódóan most üdvözlő közleményt adott ki. (Portfolio)


 

Kommentek

h i r d e t é s