h i r d e t é s

Hamarosan letarolja a Karib-térséget Irma, a hurrikán

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hamarosan letarolja a Karib-térséget Irma, a hurrikán

2017. szeptember 06. - 16:23

 

Már biztos, hogy az elmúlt évszázad legdurvább vihara vár a Karib-szigetek lakóira, akik közül egy ember máris életét vesztette. - írja az nlcafe.hu.

Forrás: Twitter videó

Az Irma névre keresztelt hurrikán már vészesen közelít a szigetek felé.

Úgy számolnak a meteorológusok, hogy az Irma névre keresztelt hurrikán közel 300 km/órás sebességgel éri majd el a Karib-térség szigeteit, először Antiguát, Barbudát, majd Puerto Rico és a Dominikai Köztársaság következik.

Az Egyesült Államok is készül, a floridai Key West városának lakosságát már most evakuálták.

Az amerikai Nemzeti Óceanográfiai és Atmoszférakutató Hivatal GOES–16-os műholdja által készített felvételen az Irma névre keresztelt trópusi vihar közelít a karibi térség felé 2017. szeptember 5-én Fotó: MTI/EPA Forrás: MTI/mno.hu

A BBC beszámolója szerint a Karib-szigetek lakói minden vizet és tartós élelmiszert felvásároltak a boltokból, melyek polcai már most üresek. A lap úgy tudja, Donald Trump szükségállapotot hirdetett Floridában, a Virgin-szigeteken és Puerto Ricoban is, ahol a hírek szerint már meghalt egy 75 éves férfi a hurrikánra való készülődésben.

Az Irma hurrikán útját nem lehet pontosan megjósolni, így elképzelhető, hogy nem éri el az Egyesült Államok partjait. Ha mégis eléri, akkor 1851 óta először támad a kontinensre két 4-es erősségű hurrikán egy szezonon belül.

Egy héttel ezelőtt a Harvey névre keresztelt hurrikán miatt több tízezer embernek kellett elhagynia az otthonát Texasban. Egyáltalán nem megnyugtató az sem, hogy kialakulóban van a következő trópusi vihar is, ami a José nevet kapta. José a hét második felében forgathatja fel a Karibi-szigetek téréségét.

nlcafe.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s