h i r d e t é s

Hamarosan indul a 2020-as Velencei Karnevál!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hamarosan indul a 2020-as Velencei Karnevál!

2020. február 05. - 15:17

 

Velence nem csak történelmi látnivalóiról és különleges elhelyezkedéséről híres, hanem az ott minden évben megrendezett karneválról is. A színes álarcok és elképesztő ruhák régi korokat idéznek, és mégis olyan korszerű szórakozást kínál a környezet, amely minden korosztály számára izgalmas kikapcsolódást ígér.

Forrás: velencei-karneval.hu

Február első hétvégéjét már ott töltheted a „víz városában”, a karneváli forgatag megélését pedig összekötheted számos velencei látnivaló felkeresésével. A Szent Márk tér a Velencei Karnevál szíve, amely egyébként is a turisták által gyakran látogatott helyszínnek számít. A Dózse-palota és a Sóhajok hídja olyan tipikus velencei nevezetességek, melyeket nem érdemes kihagyni az olaszországi látogatás alkalmával. A Grand Canal legszűkebb részén köti össze a két partot a Rialto híd, a Sóhajok hídja pedig kissé romantikus, szentimentális történettel rendelkezik. Az 1600-ban épült híd a börtönt és a törvényszéket kötötte össze, tehát a rabok innen tekinthettek talán utoljára a tengerre, mint a szabadság jelképére. Érdekesség egyébként, hogy a világon először ebben a börtönben vetettek véget a kínzásoknak.

Velence múzeumjairól is híres, és a művészeti alkotások még azokat is elvarázsolják, akik egyébként nem érdeklődnek ilyen területek iránt. A múzeumok sokszor már megjelenésükben és elhelyezkedésükben is elvarázsolják az érdeklődőket. Ilyen a Canal Grande mentén helyet foglaló Ca’ Rezzonico, melynek mennyezetét elképesztő freskók díszítik és egykor az arisztokrácia fényűző eseményeinek adott színteret. Az egykor gazdag nemesi család otthonául szolgáló Palazzo Mocenigo a XVII. században épült, és 1985 óta kapnak helyet benne különféle tárlatok. Csipkék, hímzések, díszes öltözékek, selymek és parfümök is megtalálhatóak a látványos épületben.

A Velencei Karnevál szervezett csoportos utazások keretein belül is látogatható. Akár zárt csoportok, baráti társaságok számára is ideális választásnak bizonyul az utazásszervezéssel foglalkozó szolgáltató. Munkahelyi csapatépítő tréningként aligha képzelhető el nagyobb party, mint a világszerte híres Velencei Karneválon részt venni. A télzáró program minden évben ezreket vonz az olaszországi városba, mely egyébként a karneváli forgatag és a felvonulások nélkül is megér egy misét.


 

Kommentek

h i r d e t é s