h i r d e t é s

Hallottál már a Google Travel eszközökről? Tudj meg mindent!

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam
a- a+

Hallottál már a Google Travel eszközökről? Tudj meg mindent!

2022. június 17. - 15:57

A Google Travel eszközöket indított annak érdekében, hogy megkönnyítse az utazásodat, azzal, hogy segít megtervezni az utadat és a nyári vakációt. Te ismered?

Mik azok a Google Travel eszközök, hogy hogyan kell őket használni?

A Google manapság olyan mintha az életünk része lett volna mindig is, és kevesen gondolnak bele, hogy alig 20 éve érhető el az interneten. Az internet megjelenése után persze túl sokat nem kellett várnunk arra, hogy a google keresőt használhassuk információszerzésre. Bár eleinte még játékok szempontjából nem volt túl erős az internet, az évek múlásával megjelentek az első casino online weboldalai például, amelyek elsöprő népszerűségüknek köszönhetően megalapozták a most elérhető játékok és weboldalak minőségére vonatkozó alapokat.

A Google pedig azóta megvetette a lábát a keresőmotorok között, és mióta létezik évről évre a legnépszerűbb weboldalak között tarthatjuk számon szerte a világban az interneten.

Az évről évre növekvő népszerűségének köszönhetően természetesen a fejlődés is elérte a csapatot és a Google teljes felületét, így akár hónapról hónapra is képesek egy teljesen új funkcióval vagy lehetőséggel megjelenni. Ilyen fejlődésből eredő funkciónak köszönhetjük a Google Travel eszközöket is, amiket az alábbi cikkünkben elemezni fogunk, és segítünk, hogyan tudsz a szolgáltatásban eligazodni egyszerűen és gyorsan, hogy ezzel is segítsünk megtervezni az utazásodat.

Olvass tovább ha érdekel az eszköz, vagy ha épp utazásra készülsz és kellenének jó tippek, mert átbeszélünk minden fontosat.

2016

2016 volt az év, amikor a Google megjelent a piacon a Google Travel eszközökkel, amelyek rövid időn belül elsöprő sikert is arattak szerte a világban. Ekkoriban egyébként telefonra jelentek meg elsőként a Travelhez kapcsolódó applikációk iOS -ra és Androidra, viszont ezt később törölték és egy új alkalmazással váltották fel. Ekkoriban külön kérték a felhasználókat, hogy a weboldalról elérhető Travel funkciót használják, mert a telefonos verzióra még kicsit várniuk kell. Ez az app, amely pár hónap múlva jelent meg, már egyszerre biztosította a Google Travel eszközöket, és a Google Flights funkciót is.

A Travel eléréséhez ez időben még google fiókra volt szüksége a felhasználónak, aki használni akarta. Ez manapság nem teljesen igaz, mert amennyiben nem szeretnél teendők listát vagy épp kedvenc helyeket hozzáadni, elérheted a szolgáltatást külön Google fiók nélkül is. Cserébe viszont segít az utazások megtervezésében, az információk összegyűjtésében, és minden fontos listában ami lényeges az utazásod alatt. Ezen kívül pedig megmutat minden közelben elérhető kikapcsolódási lehetőséget, éttermet és szállodát is.

Az első alkalmazás egyébként mindösszesen 200 nagyváros térképével indult, és már a kezdetleges formája is megkönnyítette az utazásokat és az éttermek, szállások megtalálását.

Segít a döntésben

Arra az esetre ha nincs ötleted, hogy hová indulj nyaralni, a Google Travelt mondhatni neked találták ki. Ha a “Felfedezés” gombra kattintasz bejelentkezés után, azonnal személyre szabott lehetőségeket dob fel, így jócskán segít eldönteni, hogy merre is érdemes indulnod. Az ajánlatokat ráadásul szűrheted költségek, szállás típusa, vagy akár terület alapján is. A felsorolásban tehát több lehetőséget találhatsz, ha pedig egy különösen felkelti az érdeklődésed több információt is olvashatsz a helyről, de akár fel is keresheted a hivatalos weboldalát.

Ezután, ha például nem tudtál egyet kiválasztani, és több lehetőség is felmerül, meg is jelölheted a lehetséges helyeket, hogy csak velük foglalkozva, leegyszerűsíthesd a döntési folyamatot.

A találatok szűrése

Arra, hogy a feldobott lehetőségeket szűrhesd az igényeid alapján többféle úton is elindulhatsz, melyek vonatkoznak az útra, az éttermekre de a szórakozásra is.

A szűrési lehetőségek:

 • Szállodák
 • Benzinkutak
 • Éttermek
 • Árak
 • Bankok
 • Kávé
 • Látnivalók
 • Gyors kaja
 • Események
 • Élelmiszerboltok
 • Parkok
 • Pihenők
 • Múzeumok

Ha pedig kiválasztod valamelyiket, további szűrésre is lehetőséged nyílik, így például ha a szállást választod ki, azonnal tovább is szűrheted ha erre igényt tartanál “értékelések” vagy épp “árak” alapján.

Google Travel Road Trip

Arra az esetre pedig, ha nem repülővel szeretnél nekiindulni az útnak, a Google Road Trip funkciója segítségével könnyedén megtervezheted az utazásodat. Akár arra is lehetőséged lehet, hogy megállóhelyeket jelölj be útközben, és a Google értesít akkor is, ha valamilyen teendőt adnál az úthoz, és elérted a hozzá kapcsolódó úti célt.

Ha útközben megtetszik egy látnivaló, bármikor hozzáadhatsz egy plusz megállót, akár az út előtt állsz, akár már az út alatt látsz meg valami. Fontos viszont, hogy nem kalkulálja bele a megállókban töltött időt, így ezeket manuálisan hozzá kell számolnunk az utazás alatt, ha nem akarsz elcsúszni az idővel.

Hol érhető el?

Külön nagyszerű benne, hogy az egész világon elérhető, és mindenhol használják is, ráadásul akár gépről akár telefonról keresed fel a lehetőséget ugyanolyan jó minőségi szolgáltatást használhatsz. Az app pedig letölthető iOS -ra és Androidra is pár kattintással a telefon app központjából, így az App Store -ból és a Play Áruházból is.

A szolgáltatás használata viszonylag egyszerű, és teljesen felhasználóbarát kialakítást kapott, így bármi is a célunk nagy segítség lehet az utazás megtervezése alatt. Ez csakugyan igaz rá akkor is, ha eddigiekben még csak annyi információd van, hogy szeretnél utazni, de még sem az időpont sem pedig a hely nincs meghatározva előtted.


Kommentelne? Kattintson ide!