h i r d e t é s

"Hallo Diktator", megérkezett a feliratos verzió! - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Hallo Diktator", megérkezett a feliratos verzió! - VIDEÓ

2021. április 11. - 06:06

 

Elkészült a “Hallo, Herr Diktator”, azaz Üdv, Diktátor úr címmel készített Orbán Viktor miniszterelnök Európai Unióhoz fűződő kapcsolatáról szóló dokumentumfilm magyar feliratozása.

Már korábban is írtunk róla, hogy a közel másfél órás filmben többek között szó esik arról, hogy Orbánnak 2010 óta milyen konfliktusai voltak az Európai Unió intézményével, a magyar sajtó és akadémiai oktatás helyzetéről, és Orbán holdudvarának meggazdagodásáról is.

A magyar nézőknek mindez már ismerős lehet az, amit a filmben bemutatnak, Nyugat-Európában azonban még nem láthatták az „illiberális demokrácia” hazai és európai vonatkozását.

Megszólal Hadházy Ákos, Manfred Weber, Michael Roth, Martin Schulz, Daniel Freund, Katarina Barley és Paul Lendvai is.

Orbánék részéről csak Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációs államtitkár szólalt meg a filmben, tagadva minden vádat.

A német film rávilágít, hogy az EU nem rendelkezik megfelelő belső kontrollal az autokráciába forduló tagállamokkal szemben, Lengyelországgal karöltve Magyarország bármilyen kezdeményezést meg tud vétózni, amit a jogállamok védelmében hoznának.

Az pedig, hogy Angela Merkel kompromisszumot szeretne kötni Orbánékkal, igazán hátrányos, ugyanis egyetemes szabadságjogok tekintetében nincs helye kompromisszumoknak: "egy demokrácia vagy liberális, vagy nem demokrácia többé."

Karácsony Gergely így fogalmazott: „Mint egy színjáték, ahol a díszlet demokratikus, de a szereplők nem demokraták.”

A teljes film magyar felirattal itt megtekinthető:

nyugatifeny.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s