h i r d e t é s

Halálra fagynak az oroszok a saját otthonaikban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Halálra fagynak az oroszok a saját otthonaikban

2022. november 29. - 14:58

A lakosság egyre jobban megérzi a háborút, a lakások egy részében egyáltalán nem megy a távfűtés, a rendszerek elavultak, a szakembereket besorozták.

A kép illusztráció! - Forrás: Realt.by

Az enyhe európai téllel ellentétben Oroszországban már folyamatosan 0 fok alatt van a hőmérséklet, a lakosság pedig egyre jobban érzi a háború következményeit - írja a HVG.

Moszkvában például az elmúlt egy hétben sosem volt magasabb a hőmérséklet -4 Celsius-foknál, de Jekatyerinburgban például jelenleg nappal is bőven -10 Celsius-fokot mérnek.

A távfűtéses lakásokban hatalmas a gond: Moszkvában és Szentpéterváron általában "csak" néhány órán keresztül marad ki a fűtés naponta.

Az ország más részein nagyobb a probléma:

Jaroszlav régióban a távfűtéses lakások harminc százalékában hetek óta nincs semmilyen fűtés.

Ha egy-két napra mégis sikerül helyrehozni a fűtési rendszert, akkor is csak 10–12 Celsius fokban élnek az emberek. Ribinszk polgármestere bevallotta, hogy a szankciók miatt nem jutnak hozzá a megfelelő szivattyúkhoz. Ráadásul szakemberhiány is van, mivel a szerelőket is besorozták, így a megfelelő alkatrészekkel sem tudnák megoldani a problémákat.

Az elmúlt egy hétben öten fagytak halálra távfűtéses lakásukban.

Sokan levelet is küldtek Putyinnak, hogy segítsen rajtuk, a városok vezetése pedig olyan tanácsokkal látja el a lakosságot, mint például hogy fűtsenek sütővel, öltözzenek rétegesen, vagy vegyenek hősugárzót. (szmo.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!