h i r d e t é s

Ha lesz vakcina, 6 milliót vesz Magyarország 13 milliárd forintért

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ha lesz vakcina, 6 milliót vesz Magyarország 13 milliárd forintért

2020. október 22. - 13:23

 

Ezekben a napokban minden korábbiaknál rosszabbak a koronavírus-járvány hazai adatai, a hétközi kormányülést a fertőzés miatt szintén nem tudták teljes létszámban tartani. A Kormányinfót ilyen körülmények között hirdette meg csütörtök délelőttre Szzentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Kormányinfó - Forrás: Magyarország Kormánya / Facebook

10.30-ra hirdette meg a hétközi kormányülés legfontosabb döntéseit ismertető Kormányinfót Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A kormányülést Varga Judit igazságügy-miniszter hiányában tartották meg, a tárcavezető ugyanis a napokban pozitív teszteredményéről értesült, családjával karanténban van.

Magyarország sem kivétel, világszerte nehezedik a helyzet, a fertőzöttek és az elhunytak száma is nő, de Magyarországon továbbra is érvényes, hogy az EU-s fertőzési adatokban a középmezőnyben vagyunk, 8 ország van előttünk, 18 mögöttünk. Az egymillió főre vetített halálozási adatban átlag alatt vagyunk - mondta a miniszter. Az ágyak 47 százaléka a kórházakban üres, mindenki számára biztosított a legmagasabb szintű orvosi ellátás.

Gulyás Gergely: az idei évre 72 százalékossá válik az egészségügyi béremelés, az orvosok körében pedig az orvosi kamarával egyeztetve, az ő javaslataikat 100 százalékig befogadva döntöttünk a béremelésről. Továbbra is odafigyelünk a szakmai javaslatokra, megnyugtatóan rendezhetők a még vitás kérdések is. (Másodállás, kirendelés - kormányrendeletben szabályozzák majd.) A háziorvosokkal kapcsolatos javaslatok két hét múlva kerülnek sorra.

Gulyás Gergely: bármilyen odaadó az egészségügyi munka, a vírusnak akkor lesz vége, ha lesz vakcina. Különböző kutatások zajlanak, az EU minden programjában Magyarország részt vesz, tudását megosztja, az előnyökből is részesül. Az Astra Zeneca céggel aláírt szerződésünk van, az ígéret a gyár részéről decembertől nyárig valamikor tartalmaz 6 millió vakcinát 13 milliárd forint értékben. Az orosz és kínai vakcinák ügyében tájékozódás zajlik. Addig is influenzaoltással mindenki oltassa be magát! (infostart.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s