fbpx Gyurcsány: Nagy Imre életáldozata helyébe Révész Máriusz fejsérülése lépett | CIVILHETES

h i r d e t é s

Gyurcsány: Nagy Imre életáldozata helyébe Révész Máriusz fejsérülése lépett

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gyurcsány: Nagy Imre életáldozata helyébe Révész Máriusz fejsérülése lépett

2021. október 23. - 15:55

 

A DK elnöke szerint 15 éve „a pesti utcán randevúzott a jogos állampolgári felháborodás, az önmagáért való erőszak és a szervezett államcsíny kísérlet”.

A kép illusztráció! - Forrás: Gyurcsány Ferenc Facebook oldala

Nagy Imre életáldozata helyébe Révész Máriusz fejsérülése lépett, a Corvin közi ellenállók képe helyett egy kiállított tankot 15 évvel ezelőtt elindító és azzal randalírozó nyugdíjas alakja ugrik fel az ünnep reggelén az egyik vezető hírportálon – írja Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc ünnepi bejegyzésében. Ezzel a felütéssel:

“Bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek – idézhetnék Jézus szavait 1956 mártírjai, ha látnák az Égből, mi történik az ő forradalmunk emlékével idelenn.”

A volt miniszterelnök, ma a DK elnöke szerint ugyanis 1956 ismét elbukott, de most nem az oroszok verték le, hanem „a hatalomhazugság, a gyávaság, a joggá nemesített bűn védelme” verte le.

„2006 őszén a pesti utcán randevúzott a jogos állampolgári felháborodás, az önmagáért való erőszak és a szervezett államcsíny kísérlet. (...) 2006 őszének sok áldozata van. Vannak a könnyen látható sérülések. Ártatlan és nagyon is ártalmas tüntetőé, kiváncsi setálóé és gyújtogató huligáné, munkáját végző, megtámadott rendőré” – idézi fel a történteket saját szemszögéből az akkori kormányfő.

Szerinte ugyanis „a nemes lázadás találkozott a törvénytelen és a törvényes erőszakkal”, utóbbi jogszerű és jogsértő formájával egyaránt. Mint fogalmaz, ezt nem tartja ellentmondásnak. Ki is fejti, hogy mire gondol:

„Szájtáti, gyenge demokraták engedik másfél évtizede, hogy tudatos rendzavarást, provokációt, a demokratikus államrend elleni támadást tiszta forradalommá próbálja nemesíteni a jó- és rosszhiszemű naivitás és a hatalmi hazugság perverz szerelmi háromszöge.”

Gyurcsány Ferenc szerint „Itt van 1956. Rákosi világa. Oroszok. Petőfi kör. Nagy Imre, Maléter meg a többiek. Munkástanácsok. Sinkovits, Darvas. Meg a haza, benne a magyar nép”. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s