h i r d e t é s

Gyurcsány lelúzerezte Orbánt

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Gyurcsány lelúzerezte Orbánt

2021. március 03. - 17:08

 

Orbán a lúzer, gigantikus bukás – így reagál az ellenzék a Fidesz-delegáció kilépésére

A Fidesz EP-delegációja úgy döntött, hogy kilép a néppárti frakcióból, miután annak képviselői megszavazták az alapszabály-módosítást.

Gyurcsány Ferenc szerint lehet magyarázkodni, hogy „nem kizártak minket, hanem mi magunk léptünk ki”, de „a lényeg ugyanaz: vesztesek”.

A DK elnöke szerint szó sincs Európa erős emberéről, "itt egy igazi lúzert látunk."

A szocialista Ujhelyi István szerint megnyugvás az Európai Unió híveinek és óriási stratégiai vereség Orbán Viktornak a szakítás. A politikus szerint "a kormánypártiak most még nehezebb helyzetbe kerülnek, hiszen Európa szélsőséges ellenzékéből nullára csökken az érdekérvényesítő képességük."

Ujhelyi azt is hozzátette, mindent el fognak követni annak érdekében, hogy a Fidesz „partvonalra sodródása minimális károkat se okozzon hazánknak és a magyar embereknek”.

"A Fidesz most újra megtanulhatta, a zsarolása nem működik " – ez már a Momentum reakciója.

A párt úgy látja, hogy a Fidesz távozása az EPP-frakcióból azt is jelenti, hogy a magyar kormánypárt „többé nem tagja annak a fórumnak, ahol a fontos döntéseket hozzák, mert túl kínos lett Európában”.

Gyöngyösi Márton független EP-képviselő úgy értelmezi a kialakult helyzetet, hogy „Orbán újabb lépést tett afelé, hogy kiléptesse Magyarországot az EU-ból”.

A jobbikos politikus szerint "a mai nap Orbán Viktor gigantikus bukásának napja," mert elvesztette minden esélyét arra, hogy az európai politika meghatározó embere legyen. Gyöngyösi úgy gondolja, hogy ezután „szélsőséges, Európa-ellenes barátaihoz és keleti diktátor cimboráihoz fordul majd”.

Az LMP úgy fogalmaz, hogy "véget ért a Fidesz-Néppárt telenovella első évada: Pablo Sanchez eltitkolt gyermeke mégis örökölt Juan Garciatól". Ugyanakkor arra hívják fel a figyelmet, hogy "ettől nem lesz jó Magyarországnak, ettől még az Orbán-kormány bármelyik európai normát meg fogja tudni sérteni, ahogy tette eddig a Néppárt segédletével."

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője országjáró kampánykörútja közben kommentálta a Fidesz kilépését: "Ezzel gyakorlatilag a Fidesz és Orbán Viktor elvesztette minden befolyását Európában. Nincsenek barátai, nincsenek szövetségesei. Ide juttatta őt az politika, amit évek óta képvisel. Nem lehet pökhendi módon, másokat megalázva politizálni. A jó kormányfő, a jó miniszterelnök szövetségeseket keres, itthon és Európában is. Úgy tud minél többet elérni Magyarország számára. A Fidesz Európában mindenféleképpen a múlt. Nincs befolyása arra, hogyan fog alakulni a jövő. '22-ben olyan kormányra van szükség, melynek Európában barátai és szövetségesei vannak" – mondta Dobrev Klára a közösségi oldalára feltöltött videóban. (index.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s