h i r d e t é s

Gyöngyösön már 1200 forinttól szerepeltetheti gyerekét bárki egy fideszes kampányvideóban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gyöngyösön már 1200 forinttól szerepeltetheti gyerekét bárki egy fideszes kampányvideóban

2019. szeptember 26. - 09:44

 

Visszatért a téma, mely most nem az utcán, hanem a "magán" Mátrai Móka Játszóház és Szabadidőközpontban adatkezelésére irányul.

Novák Katalin és Klausmann Viktor 18 év alatti biodíszletek között kampányol - Forrás: Kalusmann Viktor Facebook oldala

Hétfőn Novák Katalin és Klausmann Viktor Fidesz-KDNP és Városom, szeretlek Egyesület jelöltje közösen látogatták meg a játszóházat, ahol kampányvideót forgattak. Közben a gyerekek az elvártaknak megfelelően, biodíszletként szerepeltek - teljesen jogsértően.

A "magán"Játszóház Klausmann Viktor FIDESZ- KDNP+Városom, szeretlek Egyesület polgármester jelöltje az egyéni képviselő jelölt Koncsos Sándorné üzemeltetésében/tulajdonában van, aki a FIDESZ- KDNP + Városom, szeretlek Egyesület színeiben egyéni képviselő jelöltként indul az önkormányzati választáson.

Aki gondol egyet, és ellátogat a Játszóház honlapjára - meglepő dolgot talál a házirendben;


Forrás: matraimokajatszohaz.hu

A Játszóházat igénybe vevők a játszóidő alatt hozzájárulnak fénykép/fényképek felvételéhez és felhasználásához, mintegy promóciós céllal az interneten.
Ennek a fényképezésnek-közzétételnek-tárolásnak-kezelésnek már nagyon jól leszabályozott rendszere van, amit vélelmezhetően nem az előírásoknak megfelelően tartanak be.

Például minden egyes alkalommal alá kellene íratni a kiskorú kísérőjével a beleegyező nyilatkozatot - aminek megtörténte az eddigi látogatóktól nem volt kérés.
Ki kellene rakni és elérhetővé kellene tenni a GDPR-nek megfelelő Adatkezelési tájékoztatót - ami jelenleg nyilvánosan nem elérhető.
Konkrétan meg kell(ene) határozni, hogy milyen képeke hol és hogyan tehet közzé a Játszóház, valamint ezeknek a fényképeknek a gyűjtése-csoportosítása-tárolása-kezelése milyen adatkezelési előírásoknak megfelelően történik. Ennek sem lehet nyomát találni, pedig a gyerekek személyiségi jogairól van szó - ami Info.tv.szerint + GDPR szerint "nagyon érzékeny téma".

Az is látható, hogy a játszóház honlapján, hogy a Novák Katalinnal készült videó és fényképek nem kerültek fel a honlapra, azok csak "politikai" Facebook-oldalakon érhetőek el.


Forrás: Család és ifjúság / Facebook

 

Kommentek

h i r d e t é s