h i r d e t é s

Guruló sokoldalúság - avagy mire jó a zsúrkocsi?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Guruló sokoldalúság - avagy mire jó a zsúrkocsi?

2020. december 07. - 12:03

Étteremben, cukrászdában vagy szállodában járva biztosan te is láttál már zsúrkocsit, hiszen a vendéglátásban igencsak gyakran használt eszköz. 

Forrás: gasztronagyker.hu

Megkönnyíti az ételek mozgatását, szervírozását, az étkezés végén pedig a használt edények elszállítását. Azonban gondolnád, hogy otthon is mennyi mindenre lehet használni? Bár a háztartásokban nem túl elterjedt, holott sokoldalúságának köszönhetően minden lakásban méltó helye lenne. Nézzünk is pár ötletet, mennyi mindenre jó egy zsúrkocsi!

Konyhai tároló

Hacsak nem egy aprócska konyhád van, ahol minden kartávolságon belül esik, akkor bizonyára te is gyakran rohangálsz ide-oda a helyiség egyik végétől a másikig, amikor nyakig merülsz a főzésbe. Főleg, ha a konyhapult viszont kicsi, és nem fér el rajta minden egyszerre. Egy zsúrkocsival azonban jelentősen megkönnyítheted a dolgod! Csak pakolj rá minden alapanyagot és eszközt, amire szükséged lesz, és mobil gurulós tárolóként szabadon mozgathatod. Használhatod a konyhapult megtoldásaként, így elkerülheted a zsúfoltságot.

Mobil dohányzóasztal

Túl kicsi a nappalid ahhoz, hogy kényelmesen elférjen egy dohányzóasztal, viszont sokszor jól jönne egy kis hely, ahová le lehetne pakolni a rágcsálnivalókat vagy az üdítőt a filmezéshez? Egy zsúrkocsi ilyenkor is kihúzhat a pácból! Csak gurítsd oda a kanapé elé, dobj rá egy terítőt, és voilá, máris kész a rögtönzött dohányzóasztalka!

Szervírozó

Az eredeti funkciója akár otthon is nagyon hasznos lehet, amennyiben népes vendégsereget vársz! Ha van kéznél egy praktikus zsúrkocsi (amit beszerezhetsz például a Gasztronagyker webáruházból is), akkor nem kell százszor fordulnod, sem a vendégek segítségét kérned ahhoz, hogy a konyhából az étkezőbe kerüljenek az ételek és a teríték elemei! Csak pakolj fel mindent a zsúrkocsira, és már guríthatod is! Ugyanez hatványozottan érvényes akkor, ha mondjuk grillezésről van szó - hiszen így sokkal könnyebb a szükséges holmikkal kilavírozni a kertbe.

Mobil kamrapolc

A kamra tipikusan az a hely, ahol állandó a zsúfoltság, és mindig, minden útban van. Egy több polcos zsúrkocsin viszont rendezetten tárolhatod a zöldségeket és gyümölcsöket. Ha pedig egyszerre nagyobb mennyiségre lenne szükséged belőlük odakinn a konyhában, akkor nem muszáj kézben kicipelned mindent, hanem elég csak egyszerűen kigurítani az egészet, kocsistól.

Fürdőszobai tároló

Ha rozsdamentes zsúrkocsid van, azt nem csak a konyhában és az étkezőben, hanem akár a fürdőszobában is használhatod! Pakold rá a leggyakrabban használt holmijaidat, amiket ezentúl nem kell a mosdó alatti szekrényben rejtegetned, hanem bármikor kéznél lehetnek.

A mobilitása miatt ráadásul a takarítást is megkönnyíti, hiszen ha útban van, egyszerűen csak odébb tolod, nem kell akrobatikus mozdulatokkal alatta-mögötte nyúlkálni. Ha pedig már itt tartunk: nagytakarításkor hordozható tisztítószer-tárolóként is funkcionálhat.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s