h i r d e t é s

Gulyás Gergely szerint tegnap a kormányért tüntettek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gulyás Gergely szerint tegnap a kormányért tüntettek

2020. október 24. - 11:04

 

Érdekes megállapításokat tett a miniszter

Gulyás Gergely - Fotó: MTI/Soós Lajos

Nem hiszi, hogy az ország ötven legfontosabb ügyében benne van a Színház- és Filmművészeti Egyetem, de jó érzéssel nézik a történéseket, erről beszélt Gulyás Gergely az Őszintén pódiumbeszélgetés sorozat vendégeként a Polgári Mulatóban pénteken este.

Az atv.hu cikke szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, sohasem gondolták volna, hogy egy elég belterjes balliberális klikk, az államot és a polgári kereszténydemokrata kormányt szeretné maga fölött felügyelőnek.

"És ha jól értem, akkor azért zajlanak tüntetések, hogy a korábbi rend álljon helyre és hogy ne egy független – mindenféle állami és kormányzati befolyástól mentes – alapítvány irányítsa az egyetemet, hanem a kereszténydemokrata kormány. Én örülök annak, hogy ilyen sokan tüntetnek értünk" – fogalmazott Gulyás.

Azzal kapcsolatban, hogy a tiltakozó hallgatók és az SZFE mellett remonstrálók nem ismerik el legitimnek a kuratóriumot, Gulyás szerint azt érdemes megnézni, hogy a kuratóriumban helyet kapott személyiségek mennyire köthetők a művészethez.

Mint mondta, "szándékosan és helyesen törekedtek arra, hogy olyan személyek is legyenek bennük, akik az élet más területén sikeresek."

Megismételte, hogy a kurátorok mind a művészeti filmvilágból, színházi világból érkeztek, és a tehetségükhöz, hozzáértésükhöz nem férhet semmilyen kétség.

A kormány részéről elmondása szerint a politikai munka véget ért azzal, hogy azt mondják: a felsőoktatás valóban ne az állami kebelen belül folyjon.

"A Színház- és Filmművészeti Egyetemet, a korábbi főiskolát kívülről nézve egy korábban még a balliberálisok által is sokat bírált, viszonylag belterjes társaság uralta" – tette hozzá. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s