h i r d e t é s

Greenpeace: Orbán lesöpörte az emberiség legégetőbb problémáját

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Greenpeace: Orbán lesöpörte az emberiség legégetőbb problémáját

2020. szeptember 25. - 14:26

 

A miniszterelnök abszurdnak nevezte a brüsszeli klímacélokat. A zöldszervezet kampányt indít azért, hogy minél többen írjanak neki levelet.

A kép illusztráció! - Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

"Abszurditásig emelt klímacélok – Orbán Viktor politikai évadnyitó esszéjében ennyivel söpörte le az emberiség legégetőbb problémáját", írja a Greenpeace.

A hétfőn megjelent Orbán-cikkből ugyan inkább a sok libernyákozás maradt meg a legtöbbeknek (vagy az, hogy Orbán utólag már úgy emlékszik, 2010-ben is Soros ellen harcolt), de a brüsszeli klímacélokról valóban azt írta benne, hogy azok abszurditásig emeltek. 

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke múlt héten jelentette be: a Bizottság szeretné, ha 2030-ig 55 százalékkal csökkentené az EU a felmelegedést okozó gázok kibocsátását az 1990-es értékhez képest. (Eddig a tagállamok 40 százalékban állapodtak meg erre a határidőre, és 2050-re írták elő a nulla százalék elérését. Mostanáig 25 százalékot sikerült elérni. A magyar kormány álláspontja az, hogy akkor tud az ország többet vállalni, ha elég pénzt kap rá a közös kasszából.)

A Greenpeace azt írja: "nem a klímacélok abszurdak, hanem a kormány tétlensége a klímavédelem terén".

Abszurd szerintük az is, hogy a klímaválság közepén 75 milliárd forint közpénzt költött az állam az 51 éves Mátrai Erőműre, hogy Magyarországnak nincs környezet- és természetvédelmi minisztériuma, vagy hogy a klímaválság és a koronavírus-járvány közepén a kormány motorversenypályát, Forma-1-et és légitársaságot támogat adókedvezményekkel és milliárdokkal.

A zöldszervezet ezért kampányt indít, és arra buzdítja az embereket, hogy írjanak levelet a miniszterelnöknek, és kérjék meg arra, álljon a klímavédelem élére. Annak ugyanis, hogy milyen EU-s döntés születik az ügyben, óriási jelentősége lehet. (444.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s