h i r d e t é s

Google Earth: Négy egyszerű módszer tanulásra és a világ felfedezésére

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Google Earth: Négy egyszerű módszer tanulásra és a világ felfedezésére

2020. április 17. - 11:25

 

A COVID-19 teremtette járványügyi helyzet soha nem látott kihívás elé állította a tanárokat, a diákokat és a szülőket. 

A kép illusztráció! - Forrás: iopn.hu

A Google számos megoldást kínál a digitális oktatásra - mint például a Google új információs központja, a Teach from Home és a [email protected] YouTube csatorna -, ugyanakkor néha csak egy gyors játékos feladatra van szükség, ami nem igényel előkészületet. Ilyenkor nyújt tökéletes megoldást a Google Earth.

Íme négy egyszerű módszer, amellyel bárki, otthonról  használhatja a Google Earth-öt tanulási eszközként, vagy akár egyszerűen új helyek megismerésére.

1. Járd körbe a világot a “Jó napom van” funkció kiválasztásával

A “Jó napom van” funkció visszaadja azt az érzést, mint amikor a forgó földgömbre véletlenszerűen bökünk rá - a dobókocka ikonnal felfedezhetjük a világot és váratlan helyekre juthatunk el virtuálisan.

2. Mérd meg a világot

Tűnődtél már azon, hogy milyen messze van az otthonod a Húsvét-szigetektől? A Google Earth mérőeszközével könnyedén mérhetünk távolságokat és útvonalakat, egyben azt is megtudhatjuk hogy mennyi időt venne igénybe, ha a kiválasztott helyre gyalog, úszva, esetleg evezve akarnánk eljutni.

3. Fedezd fel a Google Earth Voyager játékait és képeit

Mennyit tudsz a világ nemzeti parkjairól? Felismered a pingvin hangját? Pár kattintással bárki tesztelheti tudását a nemzeti parkok, az állatok hangjai vagy az űrkutatás területén.  A diákok kipróbálhatják az Earth Bingót, vagy ABC-kkel ismerkedhetnek meg műholdas képek segítségével.

4. Látogass el a Google oktatási partnereinek webhelyére

A hallgatók továbbfejleszthetik geo-írástudásukat, és inspirációt kaphatnak a National Geographic segítségével. A „Megosztás a Google Classroom-ba” gombra kattintva a PBS Learning Media World Explorers videóinak gyűjteményét és óraterveit az egész osztálynak eljuttathatja.

A Google Earth Education angol nyelvű oldalán további hasznos anyagokat és oktatási tevékenységek találhatók, azok az oktatók, akik pedig kapcsolatba lépnének egymással, hogy megosszák ötleteiket és tippjeiket a Google Earth osztálytermi hasznosításáról, ellátogathatnak a Google Earth oktatási közösség fórumára, valamint követhetik a Google Earth alkalmazást Twitteren és Facebookon egyaránt.


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s