fbpx Göcsörtök | CIVILHETES

h i r d e t é s

Göcsörtök

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

Göcsörtök

2021. augusztus 09. - 19:01

 

Nem csodálom, hogy Kövér – mindenki mástól függetlenül – maga is úgy érzi, hogy totálisan meghülyült: már azt sem tudja, hogy fiú- vagy lány!

Forrás: tortenelemportal.hu

Mert a simára gyalult, egyöntetű deszkán, mely Orbán szívének oly kedves módon a maga egyszerűségében (ne mondjam: primitívségében), egyöntetűségében, egylényegűségében, kizárólagosságában, réstelenségében és hibátlanságában a diktátort szolgálni hivatott ideológia jelképe lehetne, számtalanszor csomók, repedések, elváltozások keletkeznek.

Ez pedig baj! Az inkonzekvens, inkonzisztens kivétel gyengíti a rendszert és az érvrendszert.

Igaz ugyan, hogy a Fidesz felső- és középvezetésnek zömmel Kádár szolgálatában felnőtt, idősebb grémiumára, magára Orbánra, Kövérre, másokra tekintettel nem mondhatnak mást: az én kommunistám jó kommunista, de a kivételképzés nem lehet korlátlan!
Vagy mégis?

A szennyes homofób kampány kellős közepén, egy időben a Szapphótól, (Shakespeare-tól?) Oscar Wilde-ig és Galgóczi Erzsébetig terjedő irodalmat az oktatásból, a könyvesboltok polcairól, és általában az irodalmi köztudatból száműző rendelet megjelenésével, szobrot avattak a Fidesz prominensei. Mégpedig Tormay Cécile nevezetű úrhölgynek.

Tormay Cécile igen gyenge, könnyfakasztó, és hasonló tárgyú lektűrök szerzőjeként még említésre sem méltó a nagyar irodalmotörténetben, de ez nem akadályozta a senki által nem ismert, önjelölt, nyilas irodalomtörténész Takaró Mihályt abban, hogy önszorgalmúan beemelje a hölgyet az irodalom panteonjába.

Miért? Mert Tormay Cécile rendes magyar antiszemita írónője volt a Horthy-rendszernek!
Jobbat pedig Kosztolányi, Karinthy, Babits (Ady, József Attila) és a többiek ellenében Takaró nem tud kiállítani.

(Takaró, rendszerhű érdemei elismeréseképpen mára irodalmi és közoktatási kultúrpápává, sőt főfelügyelővé avanzsált, a rendszer nagyobb dicsőségére! Ése nincs egyedül. Semmivel sem képességesebb kultúrharcosa a keresztény ügyek védelmezőjének, mint a kalapácsos Demeter, vagy a muzeológussá előlépett L. Simon! Nem lóg ki a sorból!
Az pedig, hogy Orbán csak ilyen harmadosztályú, vagy legyünk egészen pontosak, osztályon kívüli – az iparban és a kereskedelemben az ilyen áru jelölése: o.k., jelentése: selejt – szakértőket bír szolgálatba állítani, az a rendszere lényegéből adódik.)

Viszont sajnos megint akad egy kis bibi, másképpen szar került a palacsintába!
Tormay Cécile ugyanis közismerten leszbikus volt. (Mely körülmény, nem győzöm hangsúlyozni, szigorúan magánügy).
Közismerten leszbikus, mégis a Horthy-rendszer kitüntetett kegyeltje!
Nu, Orbán?

Egyszóval hát, megrepedt a deszka! Vagy a mi leszbikusunk jó leszbikus?
Úgy látszik, igen!

A szobrát Kocsis Máté és Lezsák Sándor avatta fel, és Dúró Dóra mondott beszédet.
Szép, egyöntetű társaság! (Legalább ennyi, ha már a konzekvens kisebbségüldöző kampányba ilyen baki csúszott.) Három nyilas!

Kocsis Máté a Csurka-féle MIÉP-ben kezdett, majd jó szimattal idejekorán átnyergelt a rentábilisabbnak ígérkező Fideszbe, melynek jelenleg frakcióvezetője.

(A homofób kirohanásairól már korábban jól ismert Kocsis mellesleg perbe-haragba bocsátkozott az őt melegnek nevező, a homofóbiáját csak saját önazonosságtudati problémái kompenzálásának tartó, a maga leszbikusságát nyíltan felvállaló Ungár Klárával, és a Kúriának kellett kimondania, hogy nem jogsértő Kocsis Mátét melegnek nevezni.)

Lezsák Sándor az MDF-ben a Csurka-féle vonalhoz csatlakozva az Antall-féle párt szélsőjobboldalát képviselte, majd átnyergelt a Fideszbe, mert ő is rentábilisabbnak ítélte ottani szereplését.
Az ő számítása is bevált. Jelenleg a Fidesz alelnöke, szorgalmasan tovább építi lakitelki hungarista, irredenta, nacionalista, antiszemita nép-nemzeti kiképzőbázisát, most már luxuskörülmények közt, az adófizetők pénzéből.

Dúró Dóra a Jobbikból kivált Toroczkai-féle nyíltan nyilas mozgalom (engedelmet, soha nem nevezem nevén, mert nem az ő hazájuk!) alfőnöke és parlamenti képviselője, cigány- és könyvesbolt-ellenes megfélemlítő megmozdulások háborítatlan (a kormány részéről háborítatlan, sőt pártolt) szervezője, Goebbels technikai jogutódja, aki világhírűvé tette a Mese mindenkié című gyermekkönyvet.

Hát végül jól összejöttek! Csak Dúrónak lehettek dilemmái: bezúzni, vagy nem bezúzni?
Aztán döntött a párthűség! Különben is: a kivétel erősíti a szabályt!

A végére marad a kisördög, a kérdés: vajon sor kerül, vagy sem, a kis magyar Röhm-puccsra?
Nyilván nem! Egyrészt nincsenek ideológiai ellentétek, hatalmi felszültségek a Fideszen belül, mint voltak a forradalmi ígéreteit feledő, a nagyiparral lepaktáló Hitler, és a szociális forradalmat komolyan vevő, Hitlert ebből a szempontból az ügy árulójának tartó Ernst Röhm közt.
Főként pedig a Fideszben senkinek sincs olyan hatalma, mint volt az SA-t irányító Röhmnek.
Végül, bár nyilvánvaló, hogy a Fidesz-felsővezetésben/rokonságban és tagságban nagyjából az össztársadalmi érintettséggel egyező számú „elhajlók” vannak (miért ne lennének?), egyes, ereszcsatornával körülírható elszigetelt eseteken kívül nem tudunk olyan tömeges orgiákról, mint amelyek híre Németország-szerte elharapózott az SA-gyűlések kapcsán.
Hitlernek, bár gyűlölt minden nemi „aberrációt”, ez persze csak ürügy volt arra, hogy leszámoljon a hatalmára veszélyes csoporttal.

Orbán seregének érintettjei majd csendben meghúzzák magukat, vagy ellenkezőleg: a leghangosabb homofób-propagandistákká válnak – szemen köpve magukat. De hát, ez nem az első eset lesz számukra.

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s