h i r d e t é s

Fülledt és vátozékony idő lesz a hétvégén

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fülledt és vátozékony idő lesz a hétvégén

2020. augusztus 15. - 05:52

 

A hétvégén országszerte változékony, záporokkal, zivatarokkal tarkított időben lesz részünk. A jövő hét elején sem várható változás, sőt előreláthatólag még egy front is érkezik. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett országszerte kialakulhatnak záporok, zivatarok.
Délután a felhős időben sokfelé várható eső, záporeső, zivatar.  Élénk lesz az északnyugati irányú szél, kora délután 24, 29 fokot mérhetünk.

Vasárnap délelőtt a felhős időszakok lesznek túlsúlyban többfelé készülni kell csapadékra. Délután a felhős és csapadékos időben csak kis időre bújhat elő a nap. Változó irányú szél lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szombaton frontmentes időre van kilátás, ennek ellenére folytatódik az élettanilag többek számára kedvezőtlen időszak. - írja a meteoklinika.hu

A kifejezetten frontérzékenyek most fellélegezhetnek, a szervezetüket markáns hatások nem érik, de a fülledtség nekik is megterhelő lesz.

A nap első részében még nem kell markáns határokra számítani, majd délelőttől a fokozatosan kialakuló zivatarok miatt változékony és fülledt lesz az idő. A vérnyomásproblémákkal élők panaszai fokozódnak és az asztmatikus tünetek is felerősödnek.

Szabadtéri tevékenységek: Szabadtéri programoknak nem kedvez az idő, záporok, zivatarok az ország bármely részén kialakulhatnak. A hőérzet időnként magas, de a komfortérzeten sokat ront a párás levegő.

UV-sugárzás: Az UV-sugárzás csak átmenetileg, kevés helyen érheti el az erős fokozatot, a felhős időben többnyire mérsékelt marad. 

Pollen: A pollenterhelés magas, főleg a parlagfű és csalánfélék pollenje válthat ki tüneteket az allergiások körében.

Közlekedés: A közlekedés során a nedves, csúszós utak jelentik a fő veszélyt. Helyenként vízátfolyásokra, heves zivatarokra is számítani kell. Vezessen a megszokottnál lassabban, és tartson nagyobb követési távolságot. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s