h i r d e t é s

Fújni fog a szél, de legalább kisüt a nap

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Fújni fog a szél, de legalább kisüt a nap

2022. október 02. - 05:45

Vasárnap átmenetileg kevesebb helyen lehetnek záporok, de a szél többfelé megerősödik. 

A több-kevesebb napsütést követően nyugat felől nagy területen erősen megnövekszik a felhőzet. A Dunántúlon gyenge, időszakos eső, míg az északkeleti megyékben futó zápor fordulhat elő. Az északnyugati szél megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul, késő estére 10 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfőn sok napsütés ígérkezik, az időnként megnövekvő felhőzetből csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor. Az élénk, erős északnyugati szélben 16 és 21 fok közé melegedhet a levegő.

Orvosmeteorológia

Vasárnap hidegfronti hatás érvényesül, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok, izomgörcsök jelentkezhetnek.
A szeles idő miatt fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.
Nehéz nap vár a szívbetegekre, valamint a keringési rendszer panaszaival élőkre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.
Romolhat teljesítőképességünk.
A szeles idő miatt alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.
Könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a réteges öltözet.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky