h i r d e t é s

Független társulatok és produkciók is láthatók a Radnóti Tesla Laborban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Független társulatok és produkciók is láthatók a Radnóti Tesla Laborban

2021. szeptember 19. - 13:16

Független társulatok és produkciók is láthatók a Radnóti Tesla Laborban: az idei évad elején többek között a Feljegyzések az egérlyukból és az Árvák című produkció is helyet kapott a programban.

Forrás: Radnóti Színház

A Radnóti Tesla Labor második éve ad helyet független társulatoknak és produkcióknak - olvasható a Radnóti Színház MTI-hez eljuttatott közleményében. "Célunk, hogy a Radnóti közönségéhez eljuttassuk a magyarországi független előadások minőségi választékát, továbbá szeretnénk lehetőségeinkhez mérten segítséget nyújtani a kihívásokkal teli független szcénában dolgozó társulatoknak" - mondta korábban Kováts Adél, a Radnóti Színház igazgatója.

Az első független produkció szeptember 15-én, szerdán mutatkozik be: a Dosztojevszkij Feljegyzések az egérlyukból című kisregényből készített előadás, az EXIT generáció nevű társulat produkciója, amely a sértett ember lelkivilágát mutatja be aprólékosan. "A görög mitológia Aporia-nak nevezi a kiúttalanságot, ha valamely probléma feloldásához való eljutás lehetetlen. Mi ezzel szemben fogalmaztuk meg magunkat, mikor az EXIT nevet választottuk. Feladatunknak érezzük a kiút keresését, és erre a nagyszerű és igen nehéz útra invitáljuk közönségünket" - írják magukról a produkció létrehozói.

Szeptember 22-én, szerdán lesz az első budapesti előadása a Manna és a Szentendrei Teátrum produkciójának, az Árváknak. Dennis Kelly kamaradrámája egy lebilincselő krimi történetén keresztül mesél az előítéletekről, a gyűlöletkeltésről, a társadalmi rétegek szétszakadásáról, a társadalomban pattanásig feszült félelemről és bizonytalanságról. A Horváth János Antal rendezte előadásban Molnár Áron, Lovas Rozi és Lengyel Tamás játszik.

Egy nemzetközi premier és egy fesztiválsiker is helyet kap - a Budapesti Őszi Fesztivál keretében - a Radnóti Tesla Laborban. Szeptember 26-án mutatják be Fehér Ferenc: Schiele és Néder Panni: Mikor szeretkeztél utoljára egy hegy tetején? című előadását. A jórészt külföldön élő és alkotó, fiatal magyar művészeket az köti össze, hogy mindkét előadás Németországban készült és elemi erővel tematizálja az identitással, nemekkel, a testképpel kapcsolatos kérdésfelvetéseket - olvasható a közleményben.

Mint írják, A tünetegyüttes című produkció a Tünet Együttes személyes és szubjektív történetét a független előadóművészet tágabb kitekintésű krónikájába ágyazva viszi színre. A darab október 13-án, szerdán látható. (MTI)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky