fbpx Fudan Egyetem: Egyre jobban borzolja a kedélyeket a kormány és a főváros közt | CIVILHETES

h i r d e t é s

Fudan Egyetem: Egyre jobban borzolja a kedélyeket a kormány és a főváros közt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fudan Egyetem: Egyre jobban borzolja a kedélyeket a kormány és a főváros közt

2021. május 08. - 10:20

 

"Önkormányzati területen nem fog tudni ez a beruházás megvalósulni, máshol egyszerűen nem fér el"- jelentette ki Karácsony Gergely a Fudanról

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezdeményezi a Fudan Egyetem kiemelt beruházássá nyilvánítását. Karácsony Gergely főpolgármester viszont híradónknak azt mondta, hiába lenne az egyetem kiemelt beruházás, ez nem befolyásolja a tervezett népszavazást.

520 ezer négyzetméter, 26 hektári térületen épülne meg a kínai Fudan Egyetem budapesti kihelyezett egysége és ez az a terület, ami egyre jobban borzolja a kedélyeket a kormány és a főváros közt.

Az atv.hu-nak a csütörtöki kormányinfó után Palkovics László innovációs miniszter megerősítette, hogy kezdeményezni fogja, hogy a Fudan kiemelt beruházás legyen. A főpolgármester szerint ez még nem akadálya a népszavazás kezdeményezésének.

"Önkormányzati telket a Fudan beruházás érdekében nem fogunk átadni, ezeket államosítani sem olyan egyszerű és minden eszközünkkel ellenállnánk ennek. Önkormányzati területen nem fog tudni ez a beruházás megvalósulni, máshol egyszerűen nem férne el" - jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester.

Egy kedd esti kormányhatározat alapján viszont úgy rajzolnák át a térképet, hogy a beruházás ne érintsen önkormányzati telkeket. Ferencváros polgármestere közösségi oldalán úgy fogalmazott, a Fudan ügyében mindenképp lesz népszavazás. (atv.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek