h i r d e t é s

Franciaország északi részén több mint 250 ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Franciaország északi részén több mint 250 ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás

2021. október 21. - 13:58

Több mit 250 ezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás csütörtökön Franciaország északi részén az éjszakai viharos időjárást követően, és fennakadások voltak a vasúti és a közúti közlekedésben.

A kép illusztráció! - Forrás: fr24news.com

Elsősorban Normandiában voltak fennakadások délelőtt az áramszolgáltatásban az Aurore elnevezésű vihar nyomán. A szolgáltatás helyreállításán mintegy 3 ezren dolgoztak - jeleztek közleményében az Enedis villamosenergia közmű vállalat.

A közösségi oldalakon az internetezők számos fotót osztottak meg a közutakra és a vasúti sínekre dőlt fákról. Az SNCF állami vasúttársaság azt közölte, hogy az ország északi részében a vasútvonalakon "több száz incidens" történt. A sínekre borult fák, leszakadt ágak, a szél által a sínekre sodort sátrak és egyéb tárgyak eltakarításán jelenleg is dolgoznak az SNCF munkatársai. A közlemény szerint a szuperexpresszek (TGV-k) ugyanakkor menetrend szerint közlekednek.

A Párizs körüli Ile-de-France régióban viszont a teljes vasúti hálózaton fennakadások voltak a főváros irányába. Emiatt a Párizsba igyekvők egy jelentős része gépkocsiba ült, s a közutakon több mint ezer kilométernyi útszakaszon dugó alakult ki Párizs körül.

Az Aurore szélvihar északi irányból csapott le Franciaországra szerda délután, és az éjszaka folyamán fokozatosan haladt keleti irányba, egyes helyeken óránként több mint 100 kilométeres sebességű széllökésekkel. Az Atlanti-óceán partján, Fécamp városában óránként 175 kilométeres, Párizsban óránként 109 kilométeres sebességű széllökéseket mért a francia meteorológiai intézet az éjszaka folyamán.

A Météo France arra figyelmeztetett, hogy csütörtök délután az ország keleti részében akár óránként 170 kilométeres sebességű széllökésekre is számítani lehet, mégpedig a Vogézekben. (MTI)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s