h i r d e t é s

Franciaország a családon belüli erőszak áldozatainak 20 ezer hotelszobát foglal le

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Franciaország a családon belüli erőszak áldozatainak 20 ezer hotelszobát foglal le

2020. április 01. - 10:02

francia kormány hétfőn bejelentette, hogy hotelszobákat foglalt le, illetve újabb 20 tanácsadó központot nyitott, mivel megugrott a családon belüli erőszak eseteinek száma több mint 30%-kal nőtt az elmúlt időszakban, azaz a koronavírus miatt bevezetett szükségállapot óta – írja a transindex.ro.

Illusztráció: 24.hu

E mellett elkülönítettek egy millió eurót a családon belüli erőszak eseteivel foglalkozó segítőszervezetek számára. Marlene Schiappa, a nemek egyenjogúságáért felelős miniszter felhívta a figyelmet, hogy a nehézséget a lehetséges áldozatokkal való kapcsolatteremtés jelenti, hiszen alapvető, hogy a rendszer el tudja éri őket.

Egy megoldás lehet, hogy a tanácsadó központok felkeresik a bevásárlóközpontokat, és azokon keresztül érik el az áldozatokat, vagy azok ismerőseit, barátait, hiszen azok nyitva vannak a kijárási tilalom alatt is, és el lehet oda jutni.

Az Index arról is beszámolt, hogy Franciaországban már a múlt héten lehetővé tették annak a lehetőségét, hogy ha egy személy a gyógyszertárban azt mondja, hogy „19-es maszkot kérek”, akkor az egy jelzés, hogy erőszak áldozata és így az alkalmazottak riasztani tudják a hatóságokat. A családon belüli erőszak eseteinek a megugrásáról több országból érkeztek bejelentések, arról, hogy Romániában hova fordulhatunk és mit tehetünk ilyenkor, itt írtunk. 

transindex.ro


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky