h i r d e t é s

Fox News: Elolvadt Donald Trump társadalmi támogatottsága

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Fox News: Elolvadt Donald Trump társadalmi támogatottsága

2019. október 11. - 09:21

Már a hozzá hű Fox News felmérése szerint is abszolút többségben vannak azok, akik szerint távoznia kell a Fehér Házból. - írja az infostart.hu.

Illusztráció: englishnewsfront.com

Az eddig "trumpistaként" számon tartott Fox News által ismertetett friss felmérés szerint az amerikaiak 51 százaléka azon a véleményen van: Donald Trumpnak le kellene mondania - olvasható a Portfolio.hu összefoglalójában. Korábban ez a százalékos arány 42 százalék volt.

Az emberek 4 százaléka azt mondja, hogy az alkotmányos eljárást le kell folytatni Trumppal szemben, viszont nem kell megfosztani pozíciójától az elnököt. 40 százalék pedig továbbra is teljesen elutasítja az egész impeachment-eljárást.

Trump munkáját a megkérdezettek 43 százaléka látja pozitívnak, 55 százaléka negatívnak. 51 százaléka gondolja a korábbiaknál korruptabbnak a Trump-kormányzatot.

Az impeachment kapcsán arról is megkérdezték a szavazókat, hogy szerintük helyes-e, ha Trump egy másik ország vezetőjét próbálja befolyásolni, erre 66 százalék válaszolt úgy, hogy nem helyes.

Ismert, a demokraták azért indították el az alkotmányos eljárást, mert Trump egy telefonbeszélgetésben Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt akarta rávenni arra, hogy indítsanak nyomozást Joe Biden elnökjelölt fia ellen.

infostart.hu

 


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s