h i r d e t é s

Forróbb nap lesz, mint tegnap

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Forróbb nap lesz, mint tegnap

2022. július 01. - 05:29

Pénteken még az eddigieknél is magasabb maximumhőmérsékleteket mérhetünk, a 40 fokot is megközelítheti az árnyékban mért érték!

CIVILHETES olvasói fotó

folytatódik a forróság, de a napos időt a Dunától keletre időnként gomolyfelhők zavarhatják meg, és errefelé délután elszórtan egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat viharos széllökések kíséretében, majd kora estétől már nyugaton is előfordulhat néhol egy-egy zápor, zivatar. Élénk, erős lesz a délnyugati szél, mely este, éjszaka északnyugat felől egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, a Dunántúlon helyenként viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 17 és 24, délután 34 és 40 fok között alakul a hőmérséklet, de a zivatarokat követően több fokot hűlhet a levegő.

A hétvége sem hoz enyhülést

Szombatra egy hidegfront hoz többfelé élénk, erős, kezdetben néhol viharos északi-északnyugati szelet. Főként a Dunától keletre alakulhatnak ki átmenetileg elszórtan záporok, zivatarok. Máshol a napsütés lesz túlsúlyban. Csekély mértékben enyhül a forróság, 29-37 fok várható.

Vasárnap sok napsütésben lesz részünk, egy-egy futó zápor, esetleg zivatar csak néhol északon fordulhat elő. Veszít erejéből a szél. A legmagasabb hőmérséklet 31 és 37 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Pénteken marad a hőség, hidegfront csak péntek este érkezik leghamarabb.

A sokfelé 35 fokot meghaladó forróság nem csak a beteg és idős, hanem az egészséges szervezet számára is intenzív megterhelést jelent.

Az alvászavarok miatt sokan nem tudják kipihenni magukat, napközben pedig fáradtak, tompák, ingerültek lehetünk, csökken a fizikai és a szellemi teljesítőképesség, fejfájás, migrén is jelentkezhet.

Zivatarok környezetében romolhat az asztmások állapota, a fülledtebb levegő miatt nehézlégzés is jelentkezhet.

Továbbra is ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 10 és 16 óra között országszerte nagyon erős, extrém lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a napon való tartózkodást!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s