h i r d e t é s

Fontos helyről figyelmeztették Trumpot - Európai háborúkhoz vezethet a politikája

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Fontos helyről figyelmeztették Trumpot - Európai háborúkhoz vezethet a politikája

2017. március 25. - 12:14

 

Az Európai Unió szétesése újabb háborúkhoz vezethet a Nyugat-Balkánon, Donald Trumpnak, az Egyesült Államok elnökének ezért nem kellene a brit példa követésére biztatnia a tagországokat - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a Financial Timesnak adott interjújában - írja a Portfolio

Forrás: Daily Express

Juncker szerint Trump lelkesedése az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése iránt egyszerre meglepő és zavaró és azt mutatja, hogy az ingatlanmilliárdos nincs tisztában Európa bonyolult történelmével.

Az Európai Bizottság elnöke Mike Pence amerikai alelnököt is figyelmeztette múlt hónapban, amikor Brüsszelben tett látogatást:

Megmondtam az alelnöknek, hogy ne biztassanak másokat is a távozásra, mert ha az Európai Unió összeomlik, akkor ismét kitör a háború a Nyugat-Balkánon.

Juncker szerint nagyon fontos a balkáni országok számára, hogy ott van előttük az EU-tagság lehetősége. Ennek hiányában, illetve akkor, hogyha Bosznia-Hercegovinát, Szerbiát, Macedóniát, Albániát és a többi országot magára hagyják, akkor újból háború lesz. 

portfolio.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s