h i r d e t é s

Földalatti bunkerből figyeli Putyin az eseményeket, állítólag

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Földalatti bunkerből figyeli Putyin az eseményeket, állítólag

2022. október 06. - 15:50

Az orosz elnök már több napja nem mutatkozott a nyilvánosság előtt. Állítólag nem véletlenül.

Forrás: marca.com

Egy, a Telegramon terjedő információ szerint a föld alá menekült az orosz elnök, Vlagyimir Putyin. Erről egy Kreml-ellenes csatorna tett közzé bejegyzéseket, amik szerint Oroszország első embere szombat óta egy szibériai atombunkerben tengeti napjait. (Ezt a témát a legismertebb orosz ellenzéki, az Alekszej Navalnij mögötti csoportot is gyakran felkapja.)

A csütörtöki Blikk kimerítő részletességgel foglalkozik a témával, azt a föld alatti létesítményt (illetve az elképzelt grafikát) is bemutatva, ahol állítólag Putyin meghúzta magát. A cikk szerint a bunker egy valóságos erődítmény, amiben orvosi szoba, műtő, mosdók, valamint WC is van. A létesítményt saját szellőzőrendszer látja el friss oxigénnel, az egészet pedig egy zárt számítógépes rendszer működteti. (Az persze közel sem biztos, hogy a terület tényleg ilyen fejlett, hiszen ők is csak a sajtó által leközölt információkat dolgozták össze.)

Sajtóhírek szerint a bunker az Altaj-hegység egyik üdülőparadicsomában található, öt emelet mélyen a föld alatt. Putyinnak ugyanakkor állítólag máshol is vannak bunkerei, például a Jamal-félszigeten lévő Sabettában. A fent részletezett építmény viszont nagyban különbözik ezektől: a szakértők szerint olyan, mintha egy egész várost építettek volna ki a föld alatt.

Az állítólagos bunkerrel foglalkozott korábban a Marca is, kiemelve, hogy a területet autóval kifejezetten nehéz megközelíteni. A Mirror egy későbbi, de szintén nem mostani cikkében is szóba került a téma, és ők is ugyanazt a személyt idézik: Valerij Szolovejet, a Moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Állami Intézetének korábbi vezetőjét. Ő rendszerint azzal az állítással került be a hírekbe, hogy az orosz vezetés előszeretettel jár fel pihenni az Urálba, ahol több ilyen, illetve ehhez hasonló menedék is található. (hvg.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky