h i r d e t é s

Fokozódik a kánikula

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fokozódik a kánikula

2022. június 26. - 05:31

Vasárnap tovább erősödik a kánikula, már országszerte 30 fok felett alakul a csúcshőmérséklet. A következő napokban még ennél is melegebbre lehet készülni!

Vasárnap a napsütés lesz túlsúlyban, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből csak egy-egy helyen fordulhat elő átmenetileg a keleti országrészben gyenge futó zápor, esetleg zivatar. A légmozgás többnyire gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban 13-20 fokra van kilátás, délután a legmelegebb órákban pedig 30-34 fok várható.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk, csapadék az ország legnagyobb részén nem várható, csupán északkeleten van némi esély átmenetileg egy-egy futó zápor, esetleg gyenge zivatar kialakulására. Nyugaton, északnyugaton élénk, néhol erős lehet a déli-délkeleti szél. Fokozódik a kánikula, 32-37 fokot mutathatnak délután a hőmérők.

Orvosmeteorológia

Vasárnap nem lesz időjárási front a térségünkben, de a fokozódó hőség egyre többek szervezetét megviselheti.

Fáradékonyság, dekoncentráltság, fejfájás, migrén jelentkezhet, valamint légszomj, rosszullét is előfordulhat.

A nagy meleg különösen az idősek, a krónikus betegek és a keringési panaszokkal élők számára lehet megterhelő.

Egy-egy zivatar néhol előfordulhat, melyek környezetében fokozódhat a fülledtség, felerősödhetnek az asztmások panaszai.

Továbbra is ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! Kerüljük a cukros, valamint az alkohol- és koffeintartalmú italok fogyasztását! 11 és 15 óra között országszerte nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a napon való tartózkodást!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s