fbpx Fluor Tomi a kormányról: "Szépen kettéosztották az országot, rengeteg karácsonyi vacsorát elrontottak" | CIVILHETES

h i r d e t é s

Fluor Tomi a kormányról: "Szépen kettéosztották az országot, rengeteg karácsonyi vacsorát elrontottak"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fluor Tomi a kormányról: "Szépen kettéosztották az országot, rengeteg karácsonyi vacsorát elrontottak"

2021. december 03. - 07:35

 

A Szabad Európának adott interjút a népszerű énekes, aki elmondta: addig nem foglalkozott politikával, amíg a politika nem foglalkozott vele.

Fluor Tomi - Forrás: Fluor Tomi Facebook oldala

„Például nagyon szépen kettéosztották az országot, és rengeteg karácsonyi vacsorát elrontottak. Ha valamit nagyon jól csináltak az abszolút az, hogyan legyenek hatással az emberekre, hogyan bontsanak le mindent módszeresen, szépen, fokozatosan, folyamatosan” – válaszolta Fluor Tomi a Szabad Európa azon kérdésére, hogy mi az, amit jól csinált a kormány az elmúlt 11 évben.

Az interjúban Fluor kifejti, hogy szerinte a Fidesz titka egyértelműen a karizmatikus vezetője, aki után lehet menni. „Szerintem egy népnek – amelyik egészen sokáig infantilizálva volt, és nem nagyon adatott meg a lehetősége, hogy felnőjön és döntsön a saját életéről – egy kicsit hozzászokott az apa szerephez. Hozzászokott ahhoz, hogy van egy apu, aki majd elintézi, aki majd megoldja helyette, még ha néha szigorú is, vagy nem éppen igazságos, de majd ő eldönti helyette, mi, hogyan lesz; irányt mutat, és nem kell gondolkodni.”

Az ellenzékben most először látja, hogy ebből lehet valami. Sok mindent ugyan nekik sem hisz el, de, azt igen, hogy ha az ellenzék kerül hatalomra, akkor talán újra nyugat felé megyünk. „Mert most, amit hallok, elég lesújtó volt és fájdalmas. Például azt, hogy ha kell, akkor európaivá, liberálissá és érzékennyé vernek minket? Ez hangzott el. Ezek mióta szitokszavak? Európaivá vernek? Ez nekem már egy olyan mélység, egy olyan durva mondat, ami az ’50-es éveket idézi. Hanyatló nyugat, rothadó Bécs, fertő…”

A másik mondat, ami Fluornak iszonyatosan mélyre ment és lesújtó volt Orbántól, hogy azt mondta: mi vagyunk a küllőbe rakott bot, és mi vagyunk a tüske a köröm alatt. „Tényleg erre vagyunk büszkék az Európai Unió tagállamai közül, hogy másokkal kicseszünk? Juhé, mi vagyunk a telefosott fal a benzinkúti vécében, mi vagyunk a szar a palacsintában” – mondja.

Fluor egyébként megjegyzi, őt korábban nem nagyon foglalkoztatta a politika. “Nekem az egy szebb világ volt, amikor nem volt ennyire fojtogató, nem volt ennyire jelen. Nem ment mindenkinek bele az életébe, a hálószobájába, a vállalkozásába, a hitébe, a mindenébe. Addig, amíg velem nem kezdett el foglalkozni a politika, én nem foglalkoztam a politikával.” (Szabad Európa / HVG.hu) / borsod24.hu


 

h i r d e t é s