fbpx Fertőtlenítőszerrel mosták át a hasát, meghalt a beteg | CIVILHETES

h i r d e t é s

Fertőtlenítőszerrel mosták át a hasát, meghalt a beteg

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fertőtlenítőszerrel mosták át a hasát, meghalt a beteg

2020. szeptember 29. - 06:26

 

Meghalt az a csurgói asszony, akinek sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták ki a hasüregét még májusban, a szigetvári kórház nőgyógyászatán - értesült az RTL Híradó. Az asszony rutinműtétre ment be a kórházba; a mérgezés szövődményeibe halt bele.

A szigetvári kórház - Forrás: magyarepitok.hu

A beavatkozás során a műtéti terület öblítésére nem az erre használt sóoldatot használták, hanem fertőtlenítőszert, összecserélték a két üveget. Az RTL Híradó értesülése szerint egy cisztát távolítottak el.

A fertőtlenítőszer az összes szövetet roncsolja, ezért veszélyes, ha a hasüregbe kerül. A szétroncsolt szerv működésében keletkezett zavar tovább súlyosbítja a helyzetet - mondta egy szakértő.

Az asszonyt válságos állapotban szállították a pécsi klinika intenzív osztályára, ahonnan már nem tért haza. A mérgezés szövődményeibe halt bele - közölte a kórház. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) tájékoztatása szerint szepszis (vérmérgezés) következtében hunyt el.

A nő két gyermeket hagyott hátra.

Az NNK vizsgálata szerint a kórház dokumentációs szabálytalanságot követett el, amiért a hatóság egészségügyi bírsággal sújtotta az intézményt. A híradó szerint ez az összeg kétmillió forint. Az eset miatt a kórház belső vizsgálatot rendelt el, és két munkatársukkal szerződést bontott.

A rendőrség közölte: a büntetőeljárás jelenleg is folyamatban van.

Korábbi hírek szerint valószínűleg nem címkézték fel az üveget, így keveredhetett véletlenül a fertőtlenítő, amit általában műtők és eszközök tisztításához használnak, a sóoldatok közé. (napi.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek