h i r d e t é s

Felvette tagjai közé az Európai Cirkuszművészeti Szövetség a Recirquelt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Felvette tagjai közé az Európai Cirkuszművészeti Szövetség a Recirquelt

2021. július 13. - 11:05

Felvette tagjai közé az Európai Cirkuszművészeti Szövetség (ECA) a Recirquelt, amely az első, nem hagyományos cirkuszi műfajt képviselő társulat a szervezetben - közölte a magyar újcirkuszi társulat kommunikációjával megbízott cég az MTI-vel kedden.

Forrás: Librarius.hu

 A Recirquel tagságával a szövetség célja, hogy erősítse a kortárs és a tradicionális cirkuszi irányzatok közötti együttműködést, segítve ezzel az európai cirkuszművészet megújulását. A magyar társulat a hagyományos cirkuszművészet és a kortárs tánc ötvözésével az elmúlt években úttörő szerepet játszott a művészeti ág megújítási törekvéseiben - olvasható a közleményben.
    Az Európai Cirkuszművészeti Szövetséget 2002-ben alapították, hogy összekapcsolja az európai cirkuszokat, és népszerűsítse, valamint megőrizze a cirkuszművészetet az európai kulturális örökség részeként. Az ECA több mint 29 ország 130 cirkuszát, fesztiválját, állatidomárját és artistaművészét képviseli. A szövetség többek között Brüsszelben és az uniós tagállamokban is támogatja a cirkuszművészet számára megfelelő jogszabályok és környezet létrejöttét.
    "A tradicionális cirkuszművészetnek szüksége van a megújulására, és nyitnia kell az újabb, már bizonyítottan sikeres kortárs irányzatok felé. A jövőben azon dolgozunk, hogy segítsünk ebben a folyamatban, és közvetítsünk a két irányzat között" - idézi a közlemény Kristóf Krisztián artistaművészt, a Recirquel nemzetközi menedzserét, akit a társulat ECA-tagságával egyidőben felkértek a szövetség tanácsadójának, hogy segítse a klasszikus és a kortárs cirkuszművészeti irányzatok együttműködését.
    "Büszkék vagyunk arra, hogy az Európai Cirkuszművészeti Szövetség nyitott arra a tudásra és gondolkodásmódra, amit az elmúlt egy évtizedben forrott ki a társulatnál" - fogalmazott Vági Bence, a Recirquel művészeti vezetője. (MTI)


Kommentelne? Kattintson ide!