h i r d e t é s

Félreértés lehet Márki-Zay és Gyurcsány között

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Félreértés lehet Márki-Zay és Gyurcsány között

2021. december 11. - 15:50

MZP tagadja, hogy azt kérte volna Gyurcsánytól, hogy ne kampányoljon, vagyis ilyesmit kért csak nem úgy.

"Nagyon jó találkozó volt, Arató Gergellyel mentem. Azt kérte a kapitány, hogy ne kampányoljak. Így fogok tenni. Akkor így" - írta Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a szombati nap során a közösségi oldalán. A kérdésben az ATV Híradója megkereste Márki-Zay Péter, aki azt mondta, hogy "nyilvánvalóan nem" arra kérte Gyurcsányt, hogy ne kampányoljon.

Nyilvánvalóan nem. Tehát nem pontos ez a beszámoló, természetesen hetekkel ezelőtt valóban beszéltünk Gyurcsány Ferenc elnök úrral, és én azt a javaslatot tettem, hogy ne a pártok vigyék ezt a kampányt, így Gyurcsány Ferencnek a személyes közreműködése ebben a kampányban is erre vonatkoztik. Én azt szeretném kérni a pártoktól, hogy ne pártos kampányt folytassunk, hanem a miniszterelnök-jelölt és a 106 jelöltnek a kampányát. Erről valóban beszéltünk - mondta Márki-Zay Péter az ATV Híradójának.

Arra a kérdésre, hogy ha Gyurcsány Ferenc megjelenne egy választókörzetben az ellenzéki jelölt mellett kampányolni, az zavarná-e, a közös miniszterelnök-jelölt úgy reagált: "én azt gondolom, hogy nem lenne hatékony".

De azt is leszögezte, hogy nem fogják megtiltani sem Gyurcsány Ferencnek, sem egyik másik jelöltnek sem a kampányolás. "Én sem tiltottam meg egyébként Gyurcsány Ferencnek, hogy kampányoljon, mondom,  ez nem pontosan fedi az elhangzottakat. Én azt szerettem volna kérni, és ezt minden pártvezetőtől kértük, hogy ne pártos kampányt folytassunk" - magyarázta Márki-Zay Péter.
 
Azt is elmondta, hogy nem beszéltek Gyurcsány Ferenc listás helyéről. "Nyugodtan ki lehet azt is mondani, hogy sajnálom, hogy ha esetleg ez valamiféle érzékenységet sértett Gyurcsány Ferenc részéről, nyilvánvalóan a választás közös érdekeit, és a kommunikációs szempontokat kell képviselni" - szögezte le Márki-Zay Péter. (atv.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s