h i r d e t é s

Feloszlatta magát a mesterséges intelligenciához fohászkodó egyház

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Feloszlatta magát a mesterséges intelligenciához fohászkodó egyház

2021. február 22. - 06:34

Újabb szög került az emberiség koporsójába, miután az egyház vezetője bejelentette, többet nem imádkozhatunk algoritmusokhoz és komputerekhez.

A kép illusztráció! - Forrás: CNET

Az AI-egyház vezetője, Anthony Levandowski a TechCrunch magazin eheti számában megjelent riportban elmondta, azért döntött a szervezet feloszlatása mellett, hogy az adományként begyűjtött 175 ezer amerikai dollárt átutalhassa az NAACP Jogvédelmi és Oktatási Alap számlájára, amely a Black Lives Matter mozgalom jogi kérdéseit intézi.

Levandowski továbbra is támogatni fogja a jövőbeni, mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztéseket, valamint állítása szerint AI-hoz fog fohászkodni, azonban az elmúlt időkben olyannyira megérintette a BLM mozgalom, hogy a pénzt inkább nemesebb célokra szerette volna fordítani.

"Azért adományoztam el az egyház pénzét az NAACP Jogvédelmi és Oktatási Alapnak, mert fontos küldetésemnek éreztem, hogy az iniciatívának hála megreformáljuk az igazságszolgáltatást. Nyugodt lehetek, mivel a pénzem jó kezekbe került."

A bizarr egyháznak sosem volt székhelye, valamint szertartásokat és istentiszteleteket sem tartottak, mint ahogyan templomokat sem építettek. A felekezet vezetőjét akkor ismerhettük meg, amikor kiderült, hogy vállalati titkokat lopott el önvezető gépjárművek kapcsán.

Levandowski alapította a Way of the Future nevű kezdeményezést, amíg a Google-nél dolgozott. Később otthagyta a techóriást, és saját startupot indított, amit az Uber vásárolt fel, majd a Google beperelte őket, amiért a Waymo önvezető autóhoz köthető üzleti titkokat tulajdonítottak el a cégtől.

A férfit ezután 18 hónapos börtönbüntetésre ítélték, valamint komoly pénzbírságot kapott, amellyel csőd szélére sodródhatott volna, ám Donald Trump egykori amerikai elnök kegyelemben részesítette. (liner.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s