fbpx Felmentették az offshore-gyanú alól a DK-s jelöltet | CIVILHETES

h i r d e t é s

Felmentették az offshore-gyanú alól a DK-s jelöltet

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Felmentették az offshore-gyanú alól a DK-s jelöltet

2021. szeptember 28. - 15:09

 

A delaware-i cég valódi tulaját nem fedte fel.

Ráczné Földi Judit és Gyurcsány Ferenc - Forrás: Ráczné Földi Judit - Facebook

Ráczné Földi Judit azzal érvelt, hogy az általa aláírt feddhetetlenségi nyilatkozat kizárólag offshore-tulajdonnal kapcsolatban fogalmaz meg tiltást, offshore cég képviseletére nem tér ki. A DK-s politikust körülölelő céghálózatban a görögös nevű offshore cégek mellett egy éjszakai bár is felbukkan.

Hétfőn tárgyalta az ellenzéki Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) a Demokratikus Koalíció székesfehérvári képviselőjelöltjének offshore-ügyét. A DK kedd reggeli közleménye szerint a testület elutasította a Ráczné Földi Judit ellen beadott, Tóth Bertalan MSZP-társelnök által írt etikai beadványt.

Ráczné a vizsgálathoz benyújtott nyilatkozatában azt állította, nem volt és jelenleg sem tulajdonosa az Egyesült Államok Delaware államában bejegyzett Minos King Global Business LLC-nek, ezért nem állított valótlant a jelöltséghez szükséges feddhetetlenségi nyilatkozat nyári aláírásakor.

Ráczné az OEVB-nek elismerte, hogy 2010 óta igazgatója volt a Minos King Global Business LLC-nek, ugyankkor azt hangsúlyozta, hogy ebben a pozíciójában az elmúlt több mint tíz év alatt csak képviselő volt, és nem tulajdonos.

Ennek némileg ellentmondva Ráczné azt is közölte a bizottsággal, hogy a „MEMBERS RESOLUTION FOR Minos King Global Business LLC.” megjelölés is hibásan került a cégiratokba. Ő, állítása szerint, sosem volt a Minos King LLC-ben képviseletre jogosult tag, az „elírás” kijavítását hétfőn kérte az illetékes Fővárosi Törvényszék Cégbíróságától is. A Ráczné által becsatolt igazolásról, amellyel az offshore cég képviseleti jogáról való lemondását próbálta igazolni, annyit azért érdemes megjegyezni, hogy bár azt állította, a feddhetetlenségi nyilatkozat aláírása előtt elküldték, dátum nem szerepel rajta, és valójában nem a lemondás tényéről szól, hanem arról, hogy a jövőben Jorgosz Szideropuloszt szeretnék kijelölni a képviseletre.

A DK-s képviselő a delaware-i cég valódi tulajdonosának nevét nem fedte fel. Azt állította, hogy a tényleges tulajdonosi nyilatkozat ügyvédi letétben van, és a személyes adatok védelme miatt nem hozza nyilvánosságra.

Az Opten azonban Ráczné offshore céges múltjáról a fentieken kívül is őriz érdekes részleteket. Irányítása alá tartozott három, színekkel megkülönböztetett villamosipari vállalkozás is, mégpedig a Kék, a Piros és a Sárga Tókerék Kft. Mindhárom cég a Nevis-szigeti Greekhome Ltd. tulajdona volt, és 2019-ben szüntették meg őket.

 

Mit hozott az autómosó?

Az üzemanyag-kiskereskedelemmel foglalkozó Alba Autómosónak nem megy rosszul, volt olyan éve is, amikor bőven 3 milliárd forint feletti bevételt és 100 millió forint feletti adózott eredményt hozott össze. Tavaly ugyan nem érte el a 2,5 milliárd forintot a forgalma, de a 2019-es árbevétel meghaladta a 3,8 milliárdot, és 102 millió volt a nyereség az adófizetés után. 2016 és 2020 között összesen 425 millió forint profitot termelt a cég.

24.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s