h i r d e t é s

Fellép a Lego az internetes zaklatások ellen

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Fellép a Lego az internetes zaklatások ellen

2020. november 25. - 14:41

 

A LEGO Csoport egy sor új aktivitással segíti a családokat, hogy fellépjenek az internetes zaklatások ellen

A LEGO Csoport tovább bővítette a gyermekek digitális biztonságára és jóllétére irányuló kezdeményezését, amely segíti a családokat abban, hogy beszélgetéseket kezdeményezzenek a témában, illetve érdekes és jól használható útmutatót ad ahhoz, hogy hogyan kezelhetők az internetes zaklatások.

Az új „Építs és Beszélgess!” (Build & Talk) útmutató aktivitásokkal segíti a szülőket és pedagógusokat az erre a nehéz témára irányuló beszélgetések kezdeményezésében, úgy, hogy közben néhány egyszerű dolgot építenek LEGO® kockából a gyerekekkel. Ezzel együtt egy új, játékos LEGO Friends #BoostUp módot is bevezettek a LEGO Life applikációban, amit a Peppy Pals-szal, a szociális és érzelmi tanulásra kifejlesztett digitális felülettel közösen fejlesztettek ki. Ennek célja, hogy segítsen a gyerekeknek megérteni, milyen ereje van, ha kedvesek egymással az online térben, és fejlesszék az online boldoguláshoz szükséges készségeket.

A közösségi média és az online közösségek világszerte sok gyerek számára biztosítják a barátok közti összeköttetést, főleg azokban az időkben, amikor a járvány miatt sokan nem mehetnek iskolába. Míg a legtöbb gyerek a figyelmesség alapvető szabályait szem előtt tartva használja a közösségi médiát, mire elérik a tinédzser kort, többen megtapasztalják az internetes zaklatást[1]. A LEGO Csoport új kezdeményezése arra is bátorítja a gyerekeket, hogy felismerjék és tegyenek az internetes zaklatás ellen, ha ilyet tapasztalnak, vagy látnak.

Az “Építs és beszélgess!” (Build & Talk) aktivitások sorozatát úgy találták ki, hogy a szülők játék közben, ismerős körülmények között beszélgethessenek a 6-10 éves gyermekükkel a biztonságos online jelenlétről és jóllétről.

A legújabb aktivitásokat arra fejlesztették ki, hogy a gyerekek megértsék, mi az az internetes zaklatás, és el merjék mondani a tapasztalataikat. Emellett cselekvésre bíztatják a gyerekeket és felnőtteket, ha bármilyen jelét látják vagy tapasztalják az internetes zaklatásnak.

A család egyszerűen letöltheti az aktivitásokat tartalmazó csomagot tabletre vagy mobiltelefonra, kell még hozzá pár LEGO kocka és már épülhet is közösen az egyszerű, színes karakter – Meanie – aki a játékon keresztül segít beszélgetést kezdeményezni és megtanítani a gyerekeknek, hogyan legyenek kedvesek és hogyan figyeljenek oda másokra az online térben.

Csakúgy, mint a többi “Építs és Beszélgess!” (Build & Talk) aktivitás, ez a sorozat is az UNICEF útmutatásával és tanácsaival készült, azért, hogy új módon, játék közben segítsenek a szülőknek beszélgetést kezdeményezni a digitális biztonságról és jóllétről .

Az új, internetes zaklatásról szóló aktivitás sorozat - más “Építs és Beszélgess!” (Build & Talk) aktivitások mellett - ingyenesen elérhető a www.LEGO.com/cyberbullying weboldalon.

 


UNICEF: 5 mód, hogyan legyen pozitív és biztonságos a gyerekek élményei az online térben (2020 április)
LEGO Play Well 2020 tanulmány a szerint a gyerekek 94 százaléka mondta azt, hogy a játék segít nekik, hogy új dolgokat tanuljanak.

 

Kommentek

h i r d e t é s